RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik refser human-etikerne

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
- Det norske samfunnet er tuftet på en kristen kulturarv, sier statsminister Kjell Magne Bondevik. Nå går han ut og refser de som vil fjerne den kristne formålsparagrafen fra barnehageloven.

Generalsekretær Lars Gule i Human-Etisk Forbund sier Norge ikke er tuftet på en kristen kulturarv, men på et verdigrunnlag som mange kulturer og livssyn har felles. Human-Etisk Forbund vil derfor fjerne den kristne formålsparagrafen fra barnehagene. De får støtte fra blant andre Utdanningsforbundet.

Statsminster Kjell Magne Bondevik (KrF) reagerer på forslaget og mener det ikke er noen grunn til å gjøre endringer.

- De prøver å angripe det som er det store folkeflertallets verdigrunnlag. Vi har en kristen kulturarv. Det er fullt mulig å kombinere den i barnehagen med respekt for barna som har en annen kuturell og livssynsmessig bakgrunn. Dette gjør barnehagepersonalet på en klok måte, så dette er egentlig et angrep også på dem, sier Bondevik til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere