RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik reiser fra bispe-strid

(TV 2)
Statsminister Kjell Magne Bondevik er i Madrid når den nye Oslo-biskopen utnevnes i statsråd fredag.

400 invitasjoner til innsettelsen i Oslo domkirke søndag 3. april er allerede gått ut, før de inviterte vet hvem den nye biskopen er, skriver Vårt Land.

Kirke- og Kulturdepartementet har lovet utnevnelse før påske, og for å få det til må utnevnelsen fremmes i statsråd kommende fredag.

Men da er statsminister Bondevik i Madrid, i forbindelse med ettårsdagen for det store terroranslaget. Kirke- og kulturminister Valgerd Svarstad-Haugland er ifølge planene også bortreist fra torsdag til søndag. Hun skal overvære Vinterfestspillene i Røros.

Fra kirkelig hold anser man det som utenkelig at kirkestatsråden ikke selv fronter utnevnelsen, skriver Vårt Land

Flere statråder er på reise, og må belage seg på å endre planene slik at regjeringen kan få gjennomført et kirkelig statsråd der minst 10 statskirkemedlemmer i Bondeviks kollegium er til stede.

– Bondevik er ute av landet begge de to aktuelle statsrådene før påske. Han deltar dermed ikke personlig når beslutningene formelt tas, uttaler informasjonssjef Øivind Østang til Vårt Land.

Flere toppolitikere i Høpyre og Venstre har gått sterkt ut mot Ole Christian Kvarme som ny biskop, men det er likevel ventet at han blir utnevnt fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere