RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik tar avstand fra hetsing

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Statsminister Kjell Magne Bondevik mener mobbing og hetsing av politikere er blitt verre enn før.

- Jeg synes generelt det er en uting med hetsing av politikere, uansett parti, sier Bondevik til TV 2 Nettavisen.

De siste dagene er Bondeviks partifelle og statsråd Dagfinn Høybråten blitt utsatt for hets i Bergen, der tissetrengte fotballfans pisset på bilder av ham på Fotballpubens urinal.

Samtidig blir Bondeviks statsråd Kristin Krohn Devold utsatt for sex-trakassering av offiserer på deres eget nettsted.

Verre
Bondevik tar avstand fra hetsing av politikere, men vil ikke gå nærmere inn på disse to konkrete tilfellene. Men han fastlår at politikerhetsen bare blir verre og verre.

- Ja, jeg har nok det inntrykket. Generelt sett er den offentlige debatten blitt tøffere. Det gir seg oftere utslag i det som kan betegnes som hets, sier Bondevik.

Har politiker-hetsen gått for langt?
Ja, altfor langt
Nei, må tåle såpass
Bryr meg ikke

Se resultat
Statsministeren, som selv har stått i spissen for en nasjonal kampanje mot mobbing, mener det er en grense for hva politikere bør finne seg i.

Høybråten taus
KrF-leder Dagfinn Høybråten vil ikke kommentere om han opplever urineringen på bildene som fornedrende og sårende. Han har tidligere også valgt å være taus om kunstneren Bjørn G. Algrim, som har framstilt ham som narr med slangeøyne.

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold ønsker i dag heller ikke å kommentere offiserens personlige angrep mot hennes klessstil på nettet.

Men lederen av forsvarskomiteen, Marit Nybakk sier nå til TV 2 Nettavisen, at offiserene har gått for langt, og at de skader seg selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere