RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondeviks stab frykter streik

Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondeviks stab frykter streiken blant heismontørene. Staben holder nemlig til i 14. til 16. etasje, og nå står to av fire heiser.

- Det er stor nervøsitet på kontoret, avslører politisk rådgiver Øistein Mjærum til TV 2 Nettavisen.

Han og andre på statsministerens kontor frykter at de nå må begynne å ta tidligere helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) virkelig på alvor. KrF-lederen bestemte i sin tid at nordmenn bør begynne å ta mer ansvar for egen helse. Vi skal bort fra «reparasjon samfunnet» til det «forebyggende samfunnet».

Det innebærer blant annet gåing i trapper, røykekutt og mer frukt og grønnsaker.

- Jeg forsøker å komme såpass tidlig at jeg i alle fall kommer før sjefen, sier Mjærum.

Bondevik går
For Bondevik er viden kjent for å gå opp alle trappene til sitt kontor i 16. etasje om morgenen, og derfor gliser han bredt når TV 2 Nettavisen spør om han frykter en langvarig heis-streik.

- Jeg vil ikke få størst problemer, jeg har gått alle trappetrinnene også i dag, smiler han.

- Hva med Gunnar Husan (statssekretær for pressesaker, red. anm.)?

- Husan og de andre er redde for å møte meg nede i gangen om morgenen, da gjemmer de seg bak en søyle, sier Bondevik og avslører hvilke triks staben pleier å bruke for å slippe å gå opp alle trappene.

Nå tyder mye på at de bekvemme dagene for Bondeviks stab er over, siden det bare er vip-heisen og én ordinær heis som fortsatt går.

- Vip-heisen går nok fordi den er lite brukt, sier Mjærum.

Denne heisen er nemlig forbeholdt statsministeren.

Utvidet streiken

I to måneder har 90 heismontører streiket med krav om at alle utlendinger som jobber med heis i Norge skal ha norske lønns- og arbeidsvilkår. Likevel har ikke mange merket streiken. Dette kan snart bli slutt på. Tirsdag gikk ytterligere 21 montører ut i streik i Oslo og Akershus. Disse har blant annet ansvar for å reparere og vedlikeholde heisene i Oslo City. I tillegg har de ansvaret for heisene i flere hoteller i Oslo sentrum. Hittil har streiken rammet enkelte bedrifter og Regjeringskvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere