*Nettavisen* Nyheter.

Børsen avviser alle beilere

Verdens børser slår seg sammen, men Oslo Børs vil stå alene. De har avvist alle beilere.

14.07.06 16:39

- Som uavhengig børs har Oslo Børs en stor grad av handlefrihet, og vi ser positivt på mulighetene som ligger i videreutvikle fundamentet som er skapt de siste årene, sier børsdirektør Bente A. Landsnes til NA24.

Børsen har gjennomført en omfattende strategiprosess. Konklusjonen er at de vil være selvstendig og har avist alle beilere. Det skjer samtidig som verdens børser slår seg sammen. Stockholmsbørsens eiere, OM-gruppen har handlet i København og Helsinki, mens New York-børsen NYSE kjøpte det europeiske børsselskapet Euronext.

NA24 - din næringslivsavis

Endringskrefter
I bakgrunnsnotatet understreker de at det er store endringskrefter i børsverdenen.

- Strategiprosessen har virkelig vært omfattende. Vi har sett på historien, markedet i Norge og utlandet, sier Landsnes under presentasjonen av børsens strategiplaner fredag.

Det er konsolideringsiver i den internasjonale børsverden, men etter dagens pressekonferanse ble alle beilere avist. Vår lokale børs ønsker å være alene. Men vil videreføre NOREX-samarbeidet med felles handlingsplattform, som tiltrekker internasjonale investorer.

Overordnet mål
Etter presentasjonen sier hun til NA24 at det har vært viktig for henne selv - som ny børsdirektør - å lage en strategirapport som et verktøy for å vurdere fremtidsscenarioer. Hovedutfordringen ligger i å opprettholde selvstendigheten, og sørge for at norske utstedere alltid skal velge Oslo Børs.

- Vi skal være fremoverlent, engasjert, og proaktiv, sier hun.

De lanserte også sin nye visjon: «Fremtiden handles nå».

Det er tre år siden børsen gjorde en slik omfattende gjennomgang, men da med tidligere børsdirektør Sven Arild Andersen ved roret.

Vil møte konkurransen
Oslo Børs har hatt en meget sterk posisjon i det norske markedet, men frykter hard konkurranse fra internasjonale aktører.

- Det står ingen annen børs i hagen her i dag, men det kan fort komme en. Det tar vi alvorlig, sier hun.

Børsdirektøren sikter til at en internasjonal børs kan lett etablere seg i Norge. De ønsker å være i forkant av en slik problemstilling.

De private investorene har en nedgang på børsen. Et ledd prisnedgang på enkelte produkter. Landsnes vil ikke være med på at Oslo Børs har dyrere produkter enn andre børser.

- Vi ønsker å møte konkurransen med å sette ned prisen på noen produkter. Vi har ikke høyere priser enn andre børser. Vi benchmarker oss fortløpende hver måned, sier Landsnes.

Oslo Børs Holding la også frem halvårstallene fredag les: En stabil pengemaskin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag