*Nettavisen* Nyheter.

Børsopptur sikrer pensjonen din

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Gode tider på nordiske børser bidro til å sikre pensjonen din i fjor.

Drøye to uker før Norges Bank legger frem resultatene for Oljefondet, kommer tall som viser at statens forvaltning av pensjons- og trygdepengene i Norge fikk seg et løft i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Statens pensjonsfond - Norge, kjent som Folketrygdfondet, leverte fra seg et resultat på 17,4 prosent i fjor. En avkastning på 11,1 prosent. Avkastningen var 1,1 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen som er satt for fondet.

Tjente på børsoppturen
I en melding heter det at et sterkt norsk aksjemarked bidro i vesentlig grad til det gode resultatet. Fondet investerer både på Oslo Børs, og de andre nordiske børsene, samt i rentepapirer.

Oppturen på Oslo Børs var blant tidenens beste, med en avkastning på 32,4 prosent. Avkastningen for den norske aksjeporteføljen til fondet, som investerer konservativt, ble 32,1 prosent.

Gode tider i Norden
Den nordiske aksjeporteføljen steg med 24,2 prosent mot referanseindeksens avkastning på 25,3 prosent. Det var store endringer i aksjeporteføljen gjennom året, og det ble realisert gevinster på til sammen 6,3 milliarder kroner.

Avkastningen på renteporteføljen var lav, preget av stigende renter fra et lavt nivå. Avkastningen ble 1,3 prosent, noe som likevel var 0,6 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.