Botanisk hage - åpner igjen

Foto: Tina Stilson (Nettavisen)

Måtte stenge på grunn av uholdbare forhold.

16.05.13 14:56

8. mai kom nyheten om at Botanisk Hage var så lei store mengder menneskeavføring i hagen, at de innskrenket åpningstidene kraftig.

Forholdene er uverdige for de bostedløse, uhygieniske for de besøkende, inkludert barn i barnehagealder, og også ubehagelige for de ansatte som må fjerne ekskrementene.

Naturhistorisk museum (NHM) går etter pinse tilbake til vanlige åpningstider i Botanisk hage, etter konstruktive samtaler med Oslo kommune.

- Vi er meget glade for at kommunen og politiet vil ta tak i forholdene rundt Botanisk hage, slik at vi igjen kan gi byens befolkning det tilbudet vi ønsker, sier museumsdirektør ved NHM, Arne Bjørlykke.

- Får ikke campe der
- Hva tenker du spesielt på?

- Det viktigste som bystyret bestemte i går er at de ikke lenger kan campe rundt hagen. Det vil lette presset på hagen betydelig. Så nå må politiet følge dette nøye opp, sier Bjørlykke til Nettavisen.

- Hvordan har det vært for dere å måtte stenge tidligere?

- Det har vært veldig skuffende og trist for våre besøkende, så vi håper nå å komme tilbake til normale åpningstider så raskt som mulig, sier han.

- Akutte forhold
Han legger til at NHM naturligvis vil følge nøye effekten av tiltakene som iverksettes:

- Vi håper de varslede tiltakene vil virke etter hensikten for å løse de akutte forholdene med camping i Monrads gate. Tiltakene på mellomlang sikt, ser vi som en del av oppgraderingen av Tøyen, en prosess som NHM ivrer for og er en naturlig del av, sier Bjørlykke.

Fra og med tirsdag 21. mai vil åpningstidene i Botanisk hage være 7-21 på hverdager, og 10-21 på lør-, søn- og helligdager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.