RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bør kutte ned på spørretimene

Stortingets spørretime har i mange år blitt gjennomført hver onsdag. Nå mener et utvalg at det er nok med annenhver onsdag.

"Spontanspørretimen", som ble innført i 1996, skal ikke røres. Stortingsrepresentantene skal fortsatt få lov til å stille statsrådene konkrete spørsmål hver onsdag klokken 10. Men et utvalg som er nedsatt for å se på ordningen mener derimot at den ”ordinære” spørretimen, de som starter klokken 11, og som baserer seg på forhåndsinnsendte spørsmål, må kuttes til annenhver onsdag.

Tverrpolitisk utvalg
Det mener et tverrpolitisk stortingsutvalg som under ledelse av visepresident Inge Lønning (H). I utvalget var Frps Per Sandberg den eneste som mente at spørretimene skal gå ukentlig som før.

- Svært ofte er det jo tomt på galleriet, tomt i presselosjen og bare tre i salen. De tre er representanten som skal spørre, statsråden som skal svare, samt presidenten som leder møtet, sier Inge Lønning til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere