RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråk da LO-lederen ble valgt

Sist oppdatert:
Roar Flåthen er valgt enstemming som LO-leder. Men det skjedde ikke uten bråk.

Siden Gerd Liv Valla gikk av som LO-leder 9. mars har Roar Flåthen vært konstituert i jobben. Nå er han enstemmig valgt av forbundets representantskap. Men det skjedde ikke helt knirkefritt.

NA24 - din næringslivsavis

– Er dette alt dere kan prestere? Etter flere måneder med unntakstilstand i LO hadde jeg forventet noe mer. Situasjonen er alvorlig og berører ikke bare Gerd-Liv Valla. Hvis en liten del av det vi hører om rapporten er riktig, bør det få større konsekvenser enn at LO-lederen går av, sa Kleiv Fiskvik, leder av LO Oslo, ifølge NTB.

Han mener at hvis bare en liten del av det som har kommet ut om rapporten riktig, er det så alvorlig at det bør få større konsekvenser enn at LO-lederen går av.

Kan bli omkamp
Ifølge LOnytt hadde han ønsket en behandling av Yssen/Valla-rapporten i sekretariatet og at den deretter ble lagt fram for representantskapsmøte. Saken er er ferdig behandlet, mener han, og varsler at LO-kongressen i 2009 kan bli åsted for en omkamp om rapporten fra Fougner-utvalget, som kom med sterk kritikk av Gerd Liv Valla.

Nyvalgt LO-leder Roar Flåthen sa, ifølge LOnytt, at situasjonen rundt arbeidsmiljøet i LO vil bli behandlet grundig.

- Det er en situasjon vi tar svært alvorlig.

Sensitiv rapport
LOs 1.sekretær Ellen Stensrud viste til at juridiske råd både fra LOs egne jurister og fra eksterne, som vurderte rapporten som uegnet for offentliggjøring.

- På grunn av de mange sensitive opplysningene i Fougner-utvalgets rapport valgte derfor LO-sekretariatet å ta ansvar ved ikke å offentliggjøre noe annet enn sammendraget av rapporten, sa hun, da hun ba representantskapet ikke behandle rapporten videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere