RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannmenn stoppet i bomringen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
I full uniform ble brannmennene avkrevd bompenger.

Det var i slutten av september det brant i Shell-stasjonen på Frei utenfor Kristiansund. Brannvesenet rykket ut med alle tilgjengelige mannskaper. Og ble stoppet i bomringen.

Først passerte brannbilene for fulle sirener. Men da det ikke var plass til alle brannmennene i disse bilene, ble det benyttet private biler. Da disse nådde bomringen, ble de stoppet og avkrevd betaling, skriver Tidens Krav.

Brannsjef Nils Aasen i Gjemnes er fortørnet over nidkjærheten til mannskapene i Krifast-bomringen. Brannmennene hadde full utrustning der de satt i de sivile bilene, og de kom rett etter brannbilene.

- De bør forstå at noe alvorlig er på gang. Tenk om de ikke hadde hatt med seg penger. Det er ikke akkurat det man tenker på å ta med seg i sånne situasjoner. Private klær og gjenstander blir lagt igjen på brannstasjonen når vi skifter til verneutstyr, sier Aasen til Tidens Krav.

Normalt skal sivile utrykningsbiler i tjeneste kunne passere, men det må fremgå av vognkortet at bilene brukes til utrykning. Aasen synes regelverket er tolket vel stivbeint i dette tilfellet. Nå vil brannvesenet ha refundert bompengene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere