*Nettavisen* Nyheter.

Bråstopp for Ap

Nestleder Helga Pedersen taler på landsstyremøte i Arbeiderpartiet i 2014. Pedersen ønsker ikke å spekulere på årsaken til tilbakegangen på meningsmålingene i oktober:

Nestleder Helga Pedersen taler på landsstyremøte i Arbeiderpartiet i 2014. Pedersen ønsker ikke å spekulere på årsaken til tilbakegangen på meningsmålingene i oktober: Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)

Arbeiderpartiet går mest tilbake på NRKs partibarometer for oktober. Men partiet ligger fortsatt godt an sammenlignet med valgresultatet i fjor.

08.10.14 05:40

– Vi må være forberedt på at målingene kommer til å variere, men vi gleder oss over at vi ligger betydelig høyere enn under stortingsvalget i fjor høst, sier Aps nestleder Helga Pedersen til NRK.

I meningsmålingen Norstat har utført for NRK i oktober får Ap en oppslutning på 34 prosent. Det er en nedgang på 3,6 prosentpoeng sammenlignet med målingen for september. Endringen er utenfor feilmarginen, noe som betyr at man kan slå fast at den dalende oppslutningen er reell.

Pedersen ønsker ikke å spekulere på årsaken til tilbakegangen på meningsmålingene i oktober:

Tross fallet på meningsmålingen ligger Arbeiderpartiet fortsatt høyere enn valgresultatet. I fjorårets stortingsvalg stemte 30,8 prosent på Ap.

Høyre går noe fram, fra en oppslutning på 27,2 prosent i målingen mot 25,8 prosent september. Framgangen er innenfor feilmarginen, som betyr at man ikke med 100 prosent sikkerhet kan si at fremgangen er reell.

Fremskrittspartiet går også noe fram. I oktober svarer 14,3 prosent av de spurte at de ville stemt Frp om det var valg i morgen. Det er en framgang på ett prosentpoeng sammenlignet med sist måling. Målt mot valgresultatet faller regjeringspartiet imidlertid med to prosentpoeng.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.