Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brodtkorb angripes av profilert lege

Statssekretær Julie Brodtkorb får kritikk fra lege Preben Aavitsland for sitt tidligere engasjement for tobakkindustrien.
Statssekretær Julie Brodtkorb får kritikk fra lege Preben Aavitsland for sitt tidligere engasjement for tobakkindustrien. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Hun hjalp tobakkindustrien med å skade norske borgere, påstår han.

Den tidligere direktøren ved Folkehelseinstitutet, lege Preben Aavitsland, anklager statssekretær Julie Brodtkorb (H) ved Statsministerens kontor for å ha skadet norske borgere, skriver VG.

KRITISK: Preben Aavitsland.


Aavitsland reagerer kraftig på de nye opplysningene om at Brodtkorb, da hun var direktør i PR-byrået JKL, hadde verdens største tobakkselskap, Philip Morris, som kunde bare få måneder før regjeringen bestemte seg for å ikke innføre strengere regler for salg av tobakk.

- Philip Morris bruker PR-hjelp for å selge flere sigaretter. Flere sigaretter gir mer helseskade og mer død. Dette har Brodtkorb bidratt til, og det gjør henne medansvarlig. Det er hevet over enhver tvil at hun har bidratt til å påføre nordmenn sykdom og død, sier legen.

Han mener det er en stor skandale at en person som har hjulpet tobakkindustrien, nå sitter som statsministerens nærmeste medarbeider.

Les også: Slutt mellom Brodtkorp og Nygaard

Brodtkorb sier at hun ikke ønsker å kommentere påstandene. Heller ikke statsminister Erna Solberg ser noen grunn til å kommentere saken, fordi hun mener angrepet er «urimelig».

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!