RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryr seg ikke om innvandring

(TV 2)
Sist oppdatert:
Skole og økonomi er de to viktigste sakene for folk når de avgjør hvem som får deres stemme ved stortingsvalget i høst. Si din mening.

Det viser en fersk TV 2-måling.

Tre måneder før valget er folk opptatt av de samme sakene som de var ved valgene for både to og fire år siden.

Skole på topp
- Det viktigste må være at det blir skikkelige skoler, sier Sissel Torgersen, som i ettermiddag spaserte forbi Stortinget.

Også flere av de andre TV 2 Nyhetene snakket med i ettermiddag mener skolepolitikk er den viktigste saken.

I målingen TNS Gallup har laget for TV 2 svarer 13 prosent av de spurte at det er skole og utdanning som er den viktigste saken for deres valg av parti. Temaet betyr klart mest for folk under 30 år, mens det er svært få av de eldre som er opptatt av utdanning.

Lommeboka viktig
Skatter, avgifter, rentesituasjonen og økonomisk politikk er det nest viktigste for velgerne. 11 prosent av de spurte svarer at dette er det viktigste for deres valg av parti.

- Skattepolitikken er viktig for fordeling og for egen økonomi, sa Kai Anders Josefson da han passerte Stortinget i ettermiddag.

Menn er klart mer opptatt av økonomi enn kvinner, og skatter, avgifter og renta er klart viktigst for velgere mellom 30 og 44 år.

Helse og eldre
Velgere over 60 år er klart mest opptatt av eldre og helse, temaer som nesten ikke fenger velgere under 30 år i det hele tatt.

Sju prosent av de spurte i målingen svarer at helse er viktigst, mnes 6,5 prosent av de spurte sier at situasjonen for eldre er viktigst for dem når de skal velge parti.

Lenger ned på lista kommer saker som familiepolitikk og fordelingspolitikk. Svært få av de spurte sier temaer som sysselsetting, europaspørsmål, pensjon, innvandring og kriminalitet betyr mest for deres valg av parti. 17 prosent av de spurte er usikre på hvilken enkeltsak som betyr mest for deres valg av parti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere