RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Bryter barnehage-løfte

Sist oppdatert:
SV har måttet gi mye i de siste rundene på Soria Moria. Det blir oljeutvinning i Barentshavet og barnehage-løftet brytes.

Avtalen om en rød-grønn regjering ble klar onsdag ettermiddag, og SV-ere frykter nå dommen etter at de måtte gi mye i forhandlingene, skriver Aftenposten.

Partiet måtte gi seg på sentrale punkter, blant annet er det klart at Arbeiderpartiet har fått gjennomslag for oljeutvinning i Barentshavet. Etter det Aftenposten kjenner til, har SV på sin side fått gjennomslag for at Lofoten og Vesterålen skal vernes i denne stortingsperioden, samt at alle gasskraftverk skal ha CO2-rensing.

Også i barnehagesaken har SV måttet gi. Ifølge avisen blir det ikke noe av løftet om en barnehagepris på 1750 kroner i måneden. Selv om prisen settes ned fra nyttår, innfris ikke valgløftet, og prisen vil bli liggende på mellom 1750 og 2750 kroner i måneden.

Heller ikke kontantstøtten blir fjernet. Den består som i dag og er i praksis fredet ut stortingsperioden.

TV 2 overfører presentasjonen av regjeringsplattformen direkte fra kl 15.55.

Du kan også se ekstrasendingen på web-tv ved å klikke her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere