Gå til sidens hovedinnhold

- Burde vært mer ydmyk

LO-topp mener Gerd-Liv Valla burde ha lagt seg enda flatere.

- Hadde det vært meg som var LO-leder ville jeg fulgt sekretariatets råd med å være ydmyk og komme med en uforbeholden unnskyldning, sier Eli Ljunggren i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

I dag måtte Gerd-Liv Valla igjen møte pressen etter at hun forrige torsdag gikk til angrep på Ingunn Yssen. Yssen sa opp sin lederstilling i LO på førstesiden av VG, og dermed var Valla-striden igang.

Siden den gang har det stormet rundt LO-lederen for nettopp hvordan hun håndterte denne saken i mediene. Fredag morgen kunne Dagsavisen skrive Valla-sitatet «- Unnskyld» over hele forsiden.

- God imøtekommelse
Fredag klokken ett ble også alle forbundslederne i LO samlet til et ekstraordinært møte, som ble avløst av nok en pressekonferanse der Valla la seg nesten helt flat.

Fellesforbundets leder, Kjell Bjørndalen, har ikke sett Vallas opptreden under pressekonferansen i ettermiddag, men forteller at Valla tok selvkritikk på møtet i LO-sekretæriatet fredag i ettiden.

- Hun har bedt om unnskyldning, beklager sider ved denne håndteringen og tar et personlig ansvar ved det som er gjort. Jeg synes det er en god imøtekommelse i forhold til den kritikken som har vært reist, sier Bjørndalen til NA24.

Mer ydmyk
Eli Ljunggren, leder i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet, sier til NA24 at toppledermøtet i LO var et godt møte.

- Det var vel klar tale der om at vi måtte samle LO igjen, men selvfølgelig håper vi at unnskyldningen kommer tidsnok, sier Ljunggren til NA24.

Men Ljunggren forteller til NA24 at hun skulle sett at Valla var mer ydmyk enn det som kom frem på dagens pressekonferanse.

- Jeg synes hun burde vært enda mer ydmyk og innrømmende i forhold til at vi er åtte dager på overtid, sier fagforeningstoppen som har vært svært kritisk til pressekonferansen som Valla hadde for en uke siden.

Håper på ro
Ljunggren forteller videre at hun håper unnskyldningen fra Valla er god nok for grasroten i LO og hennes eget forbund. Hotell- og restaurantarbeiderforbundet har fått en rekke henvendelser i forbindelse med denne saken.

- Og jeg sa på sekretariatsmøtet at det ikke var så rart. Vårt forbund har mange mobbesaker, sier Ljunggren som peker på at flere av hennes medlemmer har tøffe arbeidsforhold. Derfor blir denne saken enda tyngre for dette forbundet.

- Jeg håper at mine medlemmer godtar unnskyldningen som er fremlagt av LO-lederen, og håper på ro i rekkene, sier forbundslederen.

Omdømmet er rammet
Bjørndalen innrømmer, i likhet med hva Valla gjorde under dagens pressekonferanse, at LOs omødmme er rammet.

- Ja. Det har nok gått utover omdømmet og troverdigheten, men organisasjonen som sådan er oppe og går. For all del, det lar seg reparere, men det trengs et møysommelig og grundig arbeid, mener lederen for LOs største forbund.

Han tror et viktig element i dette er den undersøkelsen Arbeidstilsynet skal gjøre, og arbeidsmiljøundersøkelsen LO har bestilt fra Stami.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg