*Nettavisen* Nyheter.

Carl I. Hagen: - Erna har sviktet

IRRITERT: Carl I. Hagen (FrP) er skuffet over at Høyre ikke stanset forhandlingene om Syria-flyktningene, i stedet for å gå med på at 8000 kvoteflyktninger fra Syria kan komme til Norge. Foto: Scanpix/Facebook

FrP-veteranen er irritert på partikollega Høyre.

10.06.15 23:36

Onsdag ble partiene på Stortinget - minus FrP og SV - enige om at Norge skal ta imot 8000 flyktninger fra Syria de neste tre årene. Det gjør Carl I. Hagen (FrP) irritert.

Les også: Så mange flyktninger skal Norge ta imot

- Høyre- og FrP-regjeringen foreslo vel 1500 kvoteflyktninger i sitt budsjettforslag. Dette presset Venstre og Kristelig Folkeparti opp til 2120 kvoteflyktninger, hvorav 1500 fra Syria for å sikre flertall for budsjettet, skriver han på Facebook.

Les også: Bekrefter enighet om Syria-avtale på Stortinget

- Sviktet
Han reagerer på at Høyre - etter at FrP trakk seg ut av forhandlingene - til slutt ga etter for presset og gikk langt over det antallet flyktninger de i utgangspunktet ville ta imot.

- Da sviktet statsminister og partileder Erna Solberg. Hun burde stått oppreist overfor Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne og gjort det klart for Venstre og Kristelig Folkeparti at disse hadde undertegnet en avtale om 2120 kvoteflyktninger og sagt nei til forhandlinger.

Les også: SV trakk seg på grunn av for få kvoteflyktninger

Les Carl I. Hagens Facebook-status her:


Økte årets kvote
De seks partiene har altså kommet fram til at Norge skal ta imot 8.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste tre årene. Årets kvote økes fra 1.500 til 2.000. De neste to årene skal 3.000 ekstra kvoteflyktninger fra det krigsherjede landet tas imot.

Norge øker også bevilgningene til hjelpearbeid i nærområdene. I år skal det totalt bevilges 1,25 milliarder kroner, et beløp som økes til 1,5 milliarder kroner i 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag