RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I. Hagen skulle bli ordfører i Oslo - nå er Frp halvert


FALLENDE OPPSLUTNING: Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen, sier Oslo avgjøres 80 prosent av nasjonale tendenser og bare 20 prosent av det som gjøres i Oslo.
FALLENDE OPPSLUTNING: Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen, sier Oslo avgjøres 80 prosent av nasjonale tendenser og bare 20 prosent av det som gjøres i Oslo. Foto: Arkivfoto
Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet ned til 6,8 prosent oppslutning på ny Oslo-måling.

Sentrale Frp-ere er bekymret for Fremskrittspartiets stilling i hovedstaden rett før valget, skriver Aftenposten.

Ved valget i 2011 endte Fremskrittspartiet på en oppslutning på 7 prosent i Oslo, ned fra 14,3 prosent fra fire år tidligere. Bystyregruppa ble kraftig redusert. På Aftenpostens siste Oslo-måling er partiet nede på 6,8 prosent, 3 prosentpoeng bak Miljøpartiet De Grønne.

Partiets ordførerkandidat, den tidligere Frp-formannen Carl I. Hagen, avviser at halveringen av partiets oppslutning i Oslo siden 2011 viser at han er i utakt med velgerne:

- Noen sier jeg er i utakt. Jeg er i takt, men for tidlig ute, sier han ifølge Aftenposten.

Hagen forklarer nedgangen i Oslo de siste årene med at Frp er blitt en del av etablissementet. Han sier at Oslo avgjøres 80 prosent av nasjonale tendenser og bare 20 prosent av det som gjøres i Oslo.

Oslo-målingen som Respons har utført for Aftenposten gir Miljøpartiet De Grønne en oppslutning på 9,7 prosent, som plasserer dem i vippeposisjon mellom rødgrønn blokk på 25 mandater og 28 til de borgerlige. Ap får 30,5 prosent oppslutning i målingen, Høyre 29,1 prosent, Venstre 8,0 prosent, SV 6,1 prosent, Rødt 5,1 prosent og KrF 2,5 prosent.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere