*Nettavisen* Nyheter.

Clemet beklager overfor Sponheim

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Ikke min mening å trekke frem Sponheim spesielt, sier Kristin Clemet.

20.09.13 08:09

OSLO (Nettavisen): Civita-leder og tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet beklager nå at hun trakk fram tidligere Venstre-leder Lars Sponheim da hun i Det store intervjuet i Nettavisen snakket om dårlig personkjemi på borgerlig side i norsk politikk for åtte år siden.

I Nettavisen onsdag gikk Lars Sponheim i rette med Kristin Clemets historieskriving. Han reagerte på at Clemet beskrev en «dyp mistillit» mellom ham og Carl I. Hagen og sa at det overhodet ikke er riktig. Ifølge Sponheim var det personlige forholdet mellom ham og Hagen «svært godt», selv om den politiske avstanden var stor. Carl I. Hagen selv sa seg enig med Sponheims beskrivelse.

Her er Kristin Clemets oppklaring i sin helhet:

Sponheim, Hagen og tillit

Tidligere Venstre-leder Lars Sponheim sier til Nettavisen at det aldri har vært dårlig personkjemi mellom han og Carl I. Hagen, og at forholdet dem imellom aldri har vært preget av mistillit. Dette sier han som en kommentar til et intervju Nettavisen har gjort med meg, der jeg viser til at samarbeidsforholdene på borgerlig side i tidligere år har vært vanskelige. «I forhold til Carl I. Hagen, så har det vært veldig vanskelig for mange å bygge opp noe tillitsforhold», sier jeg i intervjuet.

Dette står jeg fast ved. Jeg har, fra ulike posisjoner, vært aktiv i norsk politikk siden slutten av 1970-tallet. Jeg vet at forholdet mellom Fremskrittspartiet og de andre ikke-sosialistiske partiene tidvis har vært svært vanskelig, og at dette også har sammenheng med tilliten, eller mangel på tillit, mellom Carl I. Hagen og andre politikere.

Det var ikke min mening å trekke frem Sponheim spesielt. Jeg har ikke grunnlag for å si noe om det personlige forholdet mellom han og Carl I. Hagen, og jeg tar til etterretning at det var godt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.