RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet beklager etter at Sandberg trakk seg fra debatt om flyktninger

LEGGER SEG FLAT: Politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen beklager det som skjedde før Frp-nestleder Per Sandberg forlot debatten flyktninger med SVs Audun Lysbakken.
LEGGER SEG FLAT: Politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen beklager det som skjedde før Frp-nestleder Per Sandberg forlot debatten flyktninger med SVs Audun Lysbakken. Foto: Even Bast/Dagbladet (foto brukes med tillatelse)
Sist oppdatert:
– Her forsøker debattarrangøren å assosierer Per Sandberg med fremmedfrykt og hat på en ytterst uanstendig måte, sier Frp. – Vi beklager det som skjedde, svarer Dagbladet.

Rett før Frp-nestleder Per Sandberg og SV-leder Audun Lysbakken skulle møtes til debatt, hadde DBTV et musikals innslag med en coverversjon av Raga Rockers låt «Noen å hate».

Låten ble spilt av artisten Anja Eline Skybakmoen. I minuttene før debatten skulle starte, snakket Skybakmoen om flyktningsituasjonen med Dagbladets programledere.

Her kan du tipse nettavisens journalist på mail, eller ringe 02060.

Frp-nestleder Per Sandberg.

– Per assosieres med fremmedfrykt

Frp er ikke i tvil om at Dagbladet hadde en agenda med både artist og intervjutema. Frps nestleder Per Sandberg forlot debatten før den startet.

– Her forsøker debattarrangøren å assosierer Per med fremmedfrykt og hat på en ytterst uanstendig måte. Det kan ikke jeg gå god for, og valgte derfor å rådgi Per om å forlate debatten, sier kommunikasjonssjef i Frp André Melchior Larssen i en pressemelding.

Dagbladet hevder hardnakket at det ikke var noen bakenforliggende tanker med valg av artist og tema for intervju i forkant av debatten.

– Vi beklager veldig det som skjedde. Det var ikke vår hensikt å ramme Sandberg. Vi så frem til en informativ og morsom debatt mellom to av ytterpunktene i norsk politikk for tiden, sier politisk redaktør i Dagbladet Marie Simonsen.

Kommunikasjonssjef i Frp André Melchior Larssen.

Dagbladet: – Ikke planlagt

Hun forsikrer om at Dagbladet ikke instruerer gjesteartistene til valg av låt de ønsker å fremføre.

– Vi beklager at Per Sandberg oppfattet det på den måten. Det var ikke planlagt, sier Simonsen og utdyper:

– Vi inviterer alltid forskjellige band. De får kunstnerisk frihet og får fremføre det de vil. Vi gjør alltid intervju med artistene etterpå.

Dagbladet prøvde å få tak i Sandberg etter at han forlot studio, uten å lykkes. Da Nettavisen fikk tak i ham på telefon henviste han til kommunikasjonssjef André Melchior Larssen, som også rådet Sandberg til å forlate debatten.

Kort tid etter at Nettavisen hadde snakket med Melchior Larssen sendte Frp ut en pressemelding der de tordner mot Dagbladet.

– Jeg mener dette oppsparket til debatten mellom Sandberg og Lysbakken er uforenelig med å kunne føre et konstruktivt ordskifte. Det er under enhver kritikk av DBTV å konstruere et slikt uverdig utgangspunkt før en så alvorlig debatt, skriver Melchior Larssen.

Videre heter det i pressemeldingen:

«Sangen, som tolkes til å handle om fremmedfrykt og rasisme, var ment til å sette tonen for debatten som skulle handle om utfordringene Europa opplever knyttet til det tiltagende antallet flyktninger og immigranter.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere