RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagsavisen: Ap går for mistillit mot Anundsen

Både Venstre og KrF kritiserte justisminister Anders Anundsen hardt i asylbarnsaken, men ingen av dem har støttet SVs krav om mistillit mot Anundsen.
Både Venstre og KrF kritiserte justisminister Anders Anundsen hardt i asylbarnsaken, men ingen av dem har støttet SVs krav om mistillit mot Anundsen. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)
Arbeiderpartiet skal diskutere et mistillitsforslag mot justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) onsdag.

Ifølge Dagsavisen ligger det an til at partiet slutter seg til mistillitsforslaget.

Det er sentrale kilder som forteller Dagsavisen at Arbeiderpartiet vil gå inn for mistillit mot Anundsen etter kontrollhøringen om asylbarnsaken i Stortinget tidligere i år. Kontrollsaken skal behandles på Aps gruppemøte i Stortinget onsdag.

Les også: - Afghanistan vil stanse alle tvangsreturer fra Norge

I så fall blir det første gang siden 22. november 1982 at partiet slutter seg til et mistillitsforslag. Den gang fremmet Gro Harlem Brundtland mistillit mot forsvarsminister Anders C. Sjaastad fra Høyre for brudd på informasjonsplikten om forsvarsbudsjettet, men uten at det førte fram.

Fra før er det klart at både SV og Senterpartiet går inn for mistillit mot Anundsen.

Både Venstre og KrF kritiserte justisministeren hardt i asylbarnsaken, men ingen av dem har støttet SVs krav om mistillit mot Anundsen. Ifølge Dagsavisen vil KrF på partiets gruppemøte onsdag lande på sterk kritikk, og ikke mistillit. Det samme skjer trolig fra Venstres side.

Partiene må levere sine merknader i løpet av denne uka. Innstillingen fra komiteen er ventet 24. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere