RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dalai Lama får bruke hovedinngangen på Stortinget

Dalai Lama i Oslo 7. mai 2014.
Dalai Lama i Oslo 7. mai 2014. Foto: Bjørn Skomakerstuen (Nettavisen)
Dalai Lama får bruke hovedinngangen fra Løvebakken til Stortinget, men ikke lagtingssalen under sitt møte med norske politikere.

– Stortingets presidentskap har ikke greid å finne noen hjemmel i regelverket for å nekte oss å bruke hovedinngangen til Stortinget, sier lederen i Tibet-komiteen, Ketil Kjenseth (V) til Aftenposten.

Det skapte kraftige protester da det ble kjent at presidentskapet på Stortinget vurderte å smugle Tibets eksilleder inn gjennom en bakdør for å hindre at besøket får et offisielt preg.

Klokken 9 fredag blir Dalai Lama tatt imot på Løvebakken av lederen for Tibet-komiteen og en representant fra hvert av de politiske partiene: Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF), Liv Signe Navarsete (Sp), Bård Vegar Solhjell (SV), Rasmus Hansson (MDG), Marianne Aasen (Ap), Michael Tetzschner (H) og Ingebjørg Godskesen (Frp).

Selv om presidentskapet lar Dalai Lamas følge på cirka 35 personer bruke hovedinngangen, har de likevel lagt en begrensning på besøket: De får ikke bruke Stortingets lagtingssal til å holde møte med stortingsrepresentantene. Presidentskapet har behandlet spørsmålet om å bruke den staselige salen to ganger, men sa denne uken nei for annen gang. Dette møtet blir derfor holdt i kinosalen i byggets 5. etasje.

Statsministeren, utenriksministeren og stortingspresidenten har alle sørget for å ha et annet program under Dalai Lamas besøk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere