RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danner nytt parti etter sykehusbråk

STILLER LISTE: Sykehusstriden mellom Molde og Kristiansund har resultert i ondt blod på Nordvestlandet. Tidligere Høyre-polituiker Anne Grethe Holmen (innfelt) er en av initiativtakerne.
STILLER LISTE: Sykehusstriden mellom Molde og Kristiansund har resultert i ondt blod på Nordvestlandet. Tidligere Høyre-polituiker Anne Grethe Holmen (innfelt) er en av initiativtakerne. (Privat/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Sykehusstriden var dråpen som fikk begeret til å flyte over, sier initiativtaker.

Sykehusstriden på Nordvestlandet har avfødt et nytt parti. Høyre er et av partiene som kan bli rammet.

- Sykehusstriden var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Samtidig er dette noe som har ligget latent lenge. Vi har følt oss stemoderlig behandlet i forhold til resten av fylket. Det gjelder for eksempel høyskoletilbudet og samferdsel.

Det sier Anne Grethe Holmen fra Kristiansund til Nettavisen. Den tidligere Høyre-politikeren er en av initiativtakerne til Nordmørslista, som vil stille med egen liste til fylkestingsvalget i Møre og Romsdal ved valget.

Partipolitisk uavhengig

Nordmørslista kaller seg en partipolitisk uavhengig liste og sier representantene vil stå fritt til å stemme over det man mener gavner Nordmøre best.

Satsingsområdene vil være helse, samferdsel, trygge rammebetingelser for næringslivet, utdanning og offentlige arbeidsplasser.

- Vil sykehussaken fortsatt stå på dagsorden?

- Ja, vår holdning vil være at sykehuset ikke er bygd før det er bygd. Vil har også en barneavdeling vi vil beholde, og det nye sykehuset er planlagt uten barneavdeling, sier Holmen.

Det har skapt ond blod på Nordvestlandet etter at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i foretaksmøtet i Helse Midt-Norge 19. desember i fjor vedtok at det nye fellessykehuset skal ligge på Opdøl ved Molde. Flere har reist tvil om beslutningsprosessen, og saken ble tatt opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, som imidlertid kom til at Høie ikke kunne kritiseres.

INITIATIV: - Det har gått fort i svingene, det skal jeg love deg. Men vi har mange som vil være med, sier Anne Grethe Holmen.

Men i Møre og Romsdal er stridsøksa ikke begravet. I Kristiansund Høyre har flere meldt seg ut i protest.

- Gått fort i svingene

- Dere har knapp med tid til å fylle lista?

- Ja, fristen er 31. mars, og vi har holdt på i 14 dager. Det har gått fort i svingene, det skal jeg love deg. Men vi har mange som vil være med. Det er ikke helt klart hvem som skal stå fra toppen og ned, og derfor går vi ikke ut med noen navn ennå.

Holmen understreker at det kommer folk fra alle de etablerte partiene.

Selv meldte Holmen seg ut av Høyre for flere år siden. Hun har vært folkevalgt i bystyret i Kristiansund og har også sittet som varaordfører. Nå har hun sagt seg villig til å stå på Nordmørslista.

Sykehusstriden på Nordvestlandet hardnet til da administrerende direktør Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romsdal gikk av under dramatiske omstendigheter rett før saken skulle styrebehandles i desember. Under en høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite i februar forklarte hun at hun følte seg presset av ledelsen i Helse Midt-Norge til å gå inn for Molde, selv om hun mente at et nytt sykehus i Kristiansund var faglig mest forsvarlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere