*Nettavisen* Nyheter.

Dansker ber EU regulere bemanningen flybransjen

Den danske EU-parlamentarikeren Bendt Bendtsen (midten) vil be EU om å forby at at flypersonell jobber i vikarfirma istedenfor å være direkte ansatt. (Arkivfoto). Foto: Keld Navntoft (NTB Scanpix)

Danske representanter i EU-parlamentet ber EU regulere flybransjen for å hindre innleie av piloter og kabinpersonell fra bemanningsselskaper.

Konservative Bendt Bendtsen og sosialdemokraten Ole Christensen ønsker begge å forby at flypersonell jobber i vikarfirma istedenfor å være direkte ansatt, melder Ugebrevet A4.

- Jeg er veldig imot at flyselskaper kan skaffe piloter via vikarbyråer, hvor pilotene må jobbe under dårlige vilkår, for eksempel uten pensjon og kun med betaling for den tiden de er i luften, sier Bendtsen.

- Vilkårene deres er fullstendig urimelige, og det samme gjelder kabinpersonalet, som må jobbe for noen få euro i timen, mener politikeren.

Christensen er enig.

- Det må bli en slutt på atypiske ansettelsesforhold. Det går ikke an at vi skal utkonkurrere hverandre i EU-markedet på grunn av dårlige lønns- og ansettelsesvilkår, sier han.

De to ber transportminister Magnus Heunicke fra Socialdemokraterne om å ta opp temaet med EU-kollegene fredag. Heunicke reiser selv til Brussel med et forslag som går ut på å hindre flyselskaper i å tilby ansatte dårlige vilkår gjennom selskapskonstruksjoner.

Pilotene i Norwegian avsluttet tirsdag en elleve dager lang streik der målet var at morselskapet Norwegian Air Shuttle skulle regnet som Norwegian-pilotenes reelle arbeidsgiver. Det klarte de ikke, men pilotene fikk på plass en juridisk garanti som bekrefter deres tilknytning til morselskapet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.