RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårligste meningsmåling for Høyre på ett år

NY TILBAKEGANG: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg må konstatere nok en tilbakegang på ny meningsmåling.
NY TILBAKEGANG: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg må konstatere nok en tilbakegang på ny meningsmåling. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Høyre får 26,6 prosent oppslutning i en fersk meningsmåling. Det er ned fra 28,8 prosent i februar og den dårligste målingen for partiet på ett år.

I januar hadde Høyre 29,4 prosent på Norfaktas måling for Nationen og Klassekampen.

Valgforsker Frank Aarebrot kobler resultatet til striden rundt legers reservasjonsrett.

- Fra januar har Høyre hatt en signifikant tilbakegang, og det bør de merke seg. Forklaringen på det er nok at en del kvinnelige velgere ikke liker prioriteringen av legers samvittighet fremfor kvinners rettigheter. Høyre har et forklaringsproblem, for det var ikke dette de gikk til valg på, sier Frank Aarebrot, som er valgforsker ved Universitetet i Bergen, til Nationen.

Regjeringspartner Frp havner på 15,5 prosent oppslutning, noe opp fra foregående måneder. Arbeiderpartiet er klart størst med 33,4 prosent, men må tåle en liten tilbakegang på 0,9 prosentpoeng fra februar. Sosialistisk Venstreparti går fram 0,4 prosentpoeng, men er fortsatt under sperregrensen med en oppslutning på 3,5 prosent.

Senterpartiet får 5,2 prosent, opp fra 4 prosent i februar og 3,9 prosent i januar. Venstre ligger stabilt på 4,6 prosent, mens Kristelig Folkeparti øker fra 5,2 til 5,9 prosent. Miljøpartiet de Grønne får 3,4 prosent og Rødt 1,3 prosent.

Feilmarginen på målingen, som ble tatt opp 4. og 5. mars er inntil 3,1 prosent og størst for de store partiene. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere