RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Une Bastholm og Rasmus Hansson åpnet landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel fredag ettermiddag.
Miljøpartiet De Grønnes landsmøte på Lillehammer 2017. Une Bastholm og Rasmus Hansson åpnet landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel fredag ettermiddag. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

De Grønne: 200.000 oljejobber må erstattes

Miljøpartiet De Grønne ber Ap og Høyre bli med på å skape 10.000 nye grønne arbeidsplasser hvert år fremover.

– Derfor utfordrer vi her og nå Erna og Jonas til å sammen med oss å skape 10.000 nye, grønne arbeidsplasser hvert eneste år de neste 20 årene. Vi må starte nå, sa De Grønnes nasjonale talsperson Une Bastholm i sin landsmøtetale fredag.

- De grønne trengs mer enn noengang

– Men er det mulig? Er ikke det fryktelig urealistisk? Er det ikke veldig uansvarlig? Vi har ikke noe valg: 200.000 oljeavhengige arbeidsplasser må erstattes, sa hun.

Bastholm listet opp potensial for titusener av nye arbeidsplasser i matproduksjon og skog, skipsfart og fiske og energieffektivisering av alle norske bygg.

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere