*Nettavisen* Nyheter.

De heteste kandidatene

Foto: (Scanpix)

Svein Aaser og Marit Arnstad er to av favorittene til styrelederjobben i Statoil. Få oversikt her.

31.05.06 13:15

Johan Fredrik Odfjell valgte onsdag å trekke seg som styrelederkandidat i Statoil etter å ha blitt presset av statsminister Jens Stoltenberg og regjeringen.

Hvem vil valgkomiteens leder Anne Kathrine Slungård nå velge?

NA24 - din næringslivsavis

Etter det NA24 erfarer, har Slungård en rekke kandidater på blokka. Blant de heteste kandidatene finner vi styregrossist Knut Brundtland og Marit Arnstad. Men også DnB NOR-sjef Svein Aaser, Fokus Bank-sjef Bjarne Borgersen og Gunn Wærsted er navn som kan stå meget høyt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Venn av Stoltenberg
Knut Brundtland er sønn av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland og var i mange år en av Norges mest anerkjente forretningsadvokater. Han har i alle år vært styreleder i flere forskjellige selskaper og tok steget fullt ut for litt over ett år siden da laverte inn sin advokatbevilgning for å bli styregrossist på heltid. Brundtland er også en av Jens Stoltenbergs nærmeste venner.

Arnstad
Tidligere Senterparti-topp Marit Arnstad er allerede foreslått som styremedlem av valgkomiteen. Marit Arnstad var parlamentarisk leder i Senterpartiet i perioden 2003 til 2005. Arnstad har sittet på Stortinget i to perioder, og var olje- og energiminster i Bondevik 1-regjeringen mellom 1997 og 2000. Hun er styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Arnstad kjenner det politiske spillet godt og kan oljebransjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere Fokus Bank-sjef Bjarne Borgersen trekkes også frem som en het kandidat.

Nestlederen aktuell
Kaci Kullmann Five beskrives også som en interessant kandidat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kullmann Five har vært partileder i Høyre og var handels- og sjøfartsminister i Syse-regjeringen, hun er medlem av Den Norske Nobelkomite og nestleder i Statoil-styret.

Etter det NA24 kjenner til, kan også DnB NORs toppsjef Svein Aaser være høyaktuell kandidat.

Gunn Wærsted er administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen, og er en sterk kvinnelig kandidat til jobben.

En outsider kan være tidligere ABN Amro Alfred Berg-sjef Ove Gusevik. Han har partiboka i orden og kan kapitalmarkedet inn og ut. Blant annet har han vært rådgiver for flere av de store statlige selskapene som Telenor og Statkraft. Han uttalte til NA24 for litt over en måned siden at han ville fristille seg og jobbe som styregrossist og privatinvestor. Et minus med Gusevik er at han ikke har mye styreerfaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.