RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De rødgrønne foreslår akutt asylstøtte

Foreslår å styrke vertskommunetilskuddet til alle kommunene som har asylmottak.

OSLO (NTB): Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet mener man bør gi akutt millionstøtte til kommunene som tar imot flest asylsøkere.

Et forslag fra partiene skal opp i Stortinget tirsdag i neste uke, skriver NRK. Ifølge Aps Helga Pedersen ber de om at kommunene med asylmottak må få penger til å håndtere kravene om mer helsehjelp og andre tjenester.

I årets ni første måneder er det kommet 13.246 asylsøkere til Norge, og det ventes at tallet vil bli 25.000 i løpet av 2015.

– Vi foreslår helt konkret å bevilge 2 millioner kroner mer til Sør-Varanger kommune på inneværende års budsjett. De har hendene fulle med de to ankomstmottakene de har fått, sier Pedersen til NRK.

I tillegg foreslår de tre partiene å styrke vertskommunetilskuddet til alle de andre kommunene som har asylmottak med til sammen 50 millioner kroner.

– I dag er det litt over 100 kommuner som har asylmottak. Vi mener det er viktig å gi dem drahjelp på slutten av året i en hektisk situasjon, sier Helga Pedersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere