RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gry E. Veiby/ Nettavisen

Demonstrerer på nytt mot SV

SV-leder Kristin Halvorsens ga ordre om ro i SV. Men lørdag blir det ny demonstrasjon mot regjeringens Afghanistan-politikk.

Flere sentrale politikere i SV skal lørdag demonstrere mot regjeringens vedtak om å sende spesialsoldater til Kabul i Nord-Afghanistan. Det skjer samtidig som landsstyret i SV i sin helhet har gitt full oppsluting til SV i regjering, også det omstridte vedtaket.

Se innslaget på TV 2 Sumo her

- Landsstyret har vedtatt en enestemmig uttalelse om Afghanistan, og jeg oppfatter at vi er et samlet parti bak de vurderinger som er gjort, sa Kristin Halvorsen på en pressekonferanse etter et krisemøte i landsstyret i SV fredag.

På møtet i landstyret ble det i følge SV-lederen verken fremmet forslag om mistillit til henne som leder eller forslag om at partiet skulle trekke seg fra regjeringen.

Toner flagg
Dagen etter at de stemte for uttalelsen, skal flere av de sentrale politikere som stemte for, demonstrere mot det samme vedtaket.

- Jeg skal delta i demonstrasjonen. Det har vært planlagt i to uker. Og jeg kommer muligens til å holde innlegg, sier internasjonal leder og landsstyremedlem Reza Rezaee i SV til TV 2 Nyhetene.

Randi Benjaminsen, Leder i Buskerud SV, påpeker overfor TV 2 at SVere er organisasjonsfolk, og at de er med i mange organisasjoner.

- De fra Fredsinitiativet som ønsker å stille der, mener jeg bør kunne stilles fritt til å gjøre det, sier Benjaminsen.

Derimot holder SVs Stortingsrepresentant Ole Gunnar Ballo seg borte.

- Grunnen til at jeg ikke skal delta, er ikke at jeg ikke er opptatt av fred og fordragelighet i verden, men at det ligger en symbolkraft i det som skader SV i regjering, sier han.

- Ikke SVs politikk
Ingrid Fiskaa er sentralstyremedlem og en het kandidat til nestledervervet i partiet. Hun er leder av Fredsinitiativet, som står bak demonstrasjonen lørdag.

- En av parolene er nei til å sende norske soldater til Afghhnaistan. Hvordan kan du være med på en slik demonstrasjon samtidig som du støtter dagens vedtak i landsstyret, spør TV 2s reporter.

- Det er ingen tvil om at det ikke er SVs politikk å sende spesialsoldater til Afghanistan. Det er ikke etter SVs ønske at det sendes spesialsoldatere til Afghanistan. Jeg som er med i fredsbevegelsen og som er leder av Fredsinitiativet, ser på det som naturlig at jeg er med og markerer fredsbevegelsens syn i denne saken , sier Fiskaa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere