*Nettavisen* Nyheter.

Derfor går han av

KrFs wonderboy Knut Arild Hareide (34) forteller hvorfor han trekker seg som nestleder i partiet.

27.04.07 13:36

Les også: Lover bilpremie på 25.000 kroner

- Jeg vil ha et bedre liv, sier Hareide til Nettavisen, og utdyper:

- Det kan bli litt for mye å gjøre. Denne uka er jeg organisasjonsdirektør i Schibsted, nestleder i KrF og vara på Stortinget. Jeg har sagt til meg selv at i stedet for å ha dårlig samvittighet for alt jeg ikke rekker, er det bedre å slutte med noe, sier Hareide.

Derfor trekker Hareide seg nå etter fire år som nestleder i KrF. Men Hareide, som bare er 34 år gammel, ble KrFs yngste minister noensinne, akter ikke å gi seg helt i politikken.

- Jeg skal være leder for programkomiteen i partiet, jeg sitter i sentralstyret og jeg er vara på Stortinget, sier han.

- Apropos privatliv, hva er din sivile status?

- Den samme status som før, sier Hareide. Det innebærer, så vidt Nettavisen kan bringe på det rene, at Hareide er single.

- Hva er det gode liv for deg?

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Almendingen

- Det er både kaféliv og sportsaktiviteter. Om vinteren liker jeg veldig godt å stå på telemarksski, og jeg liker godt å sykle. Jeg håper også å få mer tid til venner og familie. Å være den som har tid til å stille opp, å ikke bare bli invitert, men også å invitere.

- Viktig alder
Hareide sier at han er klar for forandringer.

- 34 år er en viktig alder, for eksempel i forhold til familie. Jeg er klar for forandring i livet. Jeg har til og med fått min egen leilighet, i St.Olavsgate. Jeg var faktisk ute på søndag og så på nytt kjøkkenbord, smiler han.

- Savner du å være i søkelyset?

- Nei, det gjør jeg ikke. Men jeg savner innflytelse. Jeg forsøkte å komme inn på Stortinget, men det gikk ikke.

- Vil du prøve det på nytt?

- Det er ikke noe en selv kan bestemme.

- Hvilken minister ville du vært i dag hvis du kunne velge?

- Jeg ville vært miljøvernminister. Men jeg synes litt synd på dagens miljøvernminister. Stoltenberg ga først Bjørnøy refs for hennes klimamål, og så slår han kraftig til med egne miljømål. Han er jo blitt som nyfrelst. Jeg var mer heldig med min sjef enn Bjørnøy, slår han fast.

Støtter Hansen
KrF skal velge mellom hele tre lederkandidater på landsmøtet i Molde som starter fredag. KrFU stiller til kampvotering med sin leder Inger Lise Hansen (25) mot Odd Anders With (53) fra og Ellen Solheim (53). Mens KrF-leder Dagfinn Høybråten og første nestleder Dagrun Eriksen ikke vil si hvem de støtter, er Hareide klar.

- Det er tre dyktige kandidater, men jeg anbefaler likevel Inger Lise fordi hun kan klare å profilere miljøsaken på en god måte. Da jeg var miljøvernminister, var hun en god rådgiver, sier han.

Les også: KrFs nye stjerneskudd

Les også: - Jeg føler meg ung

Nestledervalget er lørdag morgen. Nettavisen følger KrFs landsmøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.