Det politiske flertallet befester sin posisjon i ny måling

FLERTALL FOR REGJERINGEN: Den nye meningsmålingen får Erna Solberg til å slå fast at velgerne liker det de gjør.

FLERTALL FOR REGJERINGEN: Den nye meningsmålingen får Erna Solberg til å slå fast at velgerne liker det de gjør. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Høyre og Frp får like mange stortingsmandater som ved valget, og trass tilbakegang for KrF og Venstre, er det fortsatt solid flertall for regjeringen og støttepartiene i en fersk meningsmåling.

Dagens flertallskonstellasjon i Stortinget står seg godt i den siste meningsmålingen Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende. Det får Erna Solberg og Siv Jensen til å fastslå overfor Aftenposten at «velgerne liker det vi gjør».

– Det mest overraskende med denne målingen er at den ligger slående nært valgresultatet fra forrige høst. Dette har regjeringen all grunn til å være veldig fornøyd med, sier valgforsker Anders Todal Jenssen.

Høyre og Fremskrittspartiet går fram henholdsvis 1 og 1,1 prosentpoeng til 26,4 og 15,8 prosent fra forrige måling. Det er så tett opp til valgresultatet at avvikene ikke får betydning for mandatfordelingen. KrF og Venstre ligger an til å miste hvert sitt mandat, med en oppslutning på 5 (-0,5) og 4,4 (-0,1) prosent.

Regjeringspartiene og støttepartiene får dermed til sammen 94 mandater, mens de rødgrønne og Miljøpartiet De Grønne står igjen med de resterende 75 (74+1).

Ap er fortsatt landets største parti med 34,2 prosent (-0,6). Sp, SV og MDG får henholdsvis 5,5 (+0,4), 4,1 (-1) og 3,2 (-0,1) prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.