RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det politiske flertallet befester sin posisjon i ny måling

FLERTALL FOR REGJERINGEN: Den nye meningsmålingen får Erna Solberg til å slå fast at velgerne liker det de gjør.
FLERTALL FOR REGJERINGEN: Den nye meningsmålingen får Erna Solberg til å slå fast at velgerne liker det de gjør. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Høyre og Frp får like mange stortingsmandater som ved valget, og trass tilbakegang for KrF og Venstre, er det fortsatt solid flertall for regjeringen og støttepartiene i en fersk meningsmåling.

Dagens flertallskonstellasjon i Stortinget står seg godt i den siste meningsmålingen Respons har gjort for Aftenposten og Bergens Tidende. Det får Erna Solberg og Siv Jensen til å fastslå overfor Aftenposten at «velgerne liker det vi gjør».

– Det mest overraskende med denne målingen er at den ligger slående nært valgresultatet fra forrige høst. Dette har regjeringen all grunn til å være veldig fornøyd med, sier valgforsker Anders Todal Jenssen.

Høyre og Fremskrittspartiet går fram henholdsvis 1 og 1,1 prosentpoeng til 26,4 og 15,8 prosent fra forrige måling. Det er så tett opp til valgresultatet at avvikene ikke får betydning for mandatfordelingen. KrF og Venstre ligger an til å miste hvert sitt mandat, med en oppslutning på 5 (-0,5) og 4,4 (-0,1) prosent.

Regjeringspartiene og støttepartiene får dermed til sammen 94 mandater, mens de rødgrønne og Miljøpartiet De Grønne står igjen med de resterende 75 (74+1).

Ap er fortsatt landets største parti med 34,2 prosent (-0,6). Sp, SV og MDG får henholdsvis 5,5 (+0,4), 4,1 (-1) og 3,2 (-0,1) prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere