*Nettavisen* Nyheter.

Det var den gang da

Se direktørdatteren, Radio 1-selgeren, journalistene og finanskonsulenten. Den gang da.

19.02.07 15:05

De aller fleste politikere har vært mer enn bare politikere, og har også gjennomgått - som oss andre - store forandringer på hår, klesvalg og generelt utseende de siste tretti årene. Vi har plukket ut noen av de mest profilerte og meritterte politikerne i Norge nå og gått gjennom deres CV og sett på bildene av dem i årene som har gått.

Se bildeekstra nederst i saken

Klikk på bildet for å forstørre.

Per-Kristian Foss
I dag er Per-Kristian Foss medlem av Kontroll og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Han har over 25 år bak seg på Stortinget. I perioden 2001 til 2005 var Foss finansminister.

Foss ble født 19.juli 1950 i Oslo og hans far var informasjonssjef og lærer, mens han mor var kontoransatt. Han har cand.mag i statsvitenskap, offentlig rett og kriminologi, og har vært journalist og konsulent i Norges Rederforbund før han begynte på sin lange politiske karriere. Han ble formann i Unge Høyre i 1973, og ble for første gang valgt inn på Stortinget i 1981.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristin Halvorsen
Kristin Halvorsen er i dag finansminister, og har over 17 år bak seg på Stortinget.

Halvorsen ble født den 2.september 1960 i Horten. Hennes far var direktør, mens hennes mor var lærer. Hun har spesialpedogikk mellomfag og kriminologi grunnfag. Utover politiske verv har Halvorsen vært sekretær i advokatfirma i perioden 1984-1985. Hun ble leder i Sosialistisk Ungdom i 1984, og ble første gang valgt inn på Stortinget i 1989.

Klikk på bildet for å forstørre.

Siv Jensen
Siv Jensen er i dag medlem av Fullmaktskomiteen, Utenrikskomiteen og leder i Fremskrittspartiet. Hun har over ni år bak seg på Stortinget.

Jensen ble født den 1. juni 1969 i Oslo. Hennes foreldre var begge selvstendige næringsdrivende. Hun er diplomøkonom fra Norges Handelshøgskole. Før hun ble valgt inn på Stortinget var hun selger for Radio 1. Ble første gang valgt inn på Stortinget i 1997.

Klikk på bildet for å forstørre.

Carl I Hagen
Carl I Hagen er i dag visepresident på Stortinget og har over 28 år bak seg på Stortinget.

Carl i Hagen ble født 6.mai 1944 og hans far var disponent mens hans mor var bokholder. Han har Higher National Diploma in Business Studies og diplom i markedsføring. Tidligere har han vært direktør i Tate & Lyle, konsulent i finansanalyse og næringspolitisk konsulent. Han ble for første gang valgt inn på Stortinget i 1981.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Almendingen

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg er i dag statsminister i Norge og har over 15 år bak seg på Stortinget.

Han ble født 16.mars 1959 i Oslo og er sønn av Thorvald Stoltenberg mens hans mor var ekspedisjonssjef. Han har cand oecon fra 1987, og har tidligere vært journalist i Arbeiderbladet og konsulent i Statistisk Sentralbyrå. Stoltenberg ble for første gang valgt inn på Stortinget i 1993.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.