*Nettavisen* Nyheter.

Dette bildet irriterer Twitter-samfunnet

11.03.13 15:53

Arbeidsminister Anniken Huitfeldts tvitring om å måtte betale barregningen selv har satt sinnene i kok hos flere.

I det som var et åpenbart forsøk på å være morsom, la arbeidsminister Anniken Huitfeldt ut denne Twitter-meldingen søndag ettermiddag:

I Twitter-meldingen linket arbeidsministeren til et bilde av papirene for årets budsjettkonferanse der hun har markert setningen « minibaren må dekkes av den enkelte ».

HTML EMBED

Huitfeldts tvitring falt ikke i god jord hos flere av hennes følgere på det sosiale nettstedet.

Flere irritere meldinger tikket inn på arbeidsministerens Twitter-konto etter meldingen:

Thea Westerlund
@Lommeur Betaler gjerne skatt så #HaraldVik får tolk, men ikke så @ahuitfeldt får dekket minibarregningen!

Annbjørg Nordbø
@AHuitfeldt Nedtur å betale din egen regning? Du kan trøste deg med at det er en liten opptur for oss. #døvblinde

Torgeir Waterhouse
@AHuitfeldt men siden det den store baren ikke er nevnt så er vel den dekket?

Eivor Berg
@AHuitfeldt Så dette spøker du med at vi burde ha råd til å dekke, men ikke tolk til de døvblinde... Fin prioritering.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil nå sikre større stillingsbrøker for de som har rett på dette. Her under årets kvinnemarkering for LO 8.mars. Foto: Lars Brock Nilsen

Til og med TV2s Davy Wathne har slengt seg på klagestormen:
@AHuitfeldt Ja, det må være en veldig sjokkerende og annerledes opplevelse for politikere selv å måtte gjøre opp regningen!

Flere av klagemeldingene refererer til at døvblinde har mistet tolketilbud som er rettet mot fritidsaktiviteter på grunn av budsjettsinnskrenkninger. Flere av Twitter-brukerne viser til at Huitfeldts innlegg er smakløst etter at saken om de døvblindes tolketilbud ble kjent.

Det var ikke mulighet for å få noen kommentar fra Anniken Huitfeldt på denne saken, selv om hun kom med dette svaret til Davy Wathne:

@TV2Davy Jeg kan betro deg at det er en viss forskjell i partyfaktor mellom TV2s fester og samværet om kvelden her på Thorbjørnrud.

Arbeidsministeren kommenterte til VG søndag at hun lover å styrke tolkningstjenesten, men at hun ikke kan garantere at alle får beholde sin fritidsaktivitetstolk.

Må holde igjen kollegene
I disse dager foregår regjeringens budsjettkonferanse på Thorbjørnrud hotell på Jevnaker. Finansminister Sigbjørn Johnsen er klar på at det blir en utfordring å holde igjen kollegenes ønsker.
- Det er en dragkamp uansett om det er et valgår eller ikke, sa Johnsen på vei inn til årets første budsjettkonferanse på Thorbjørnrud hotell på Jevnaker. Han minnet om at det nå er statsbudsjettet for 2014 det skal kjempes om.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

– Det er jo ikke mulig at alle statsrådene får penger til alt de har lyst på. Jeg var jo med på min første budsjettkonferanse i 1987, og det er alltid en dragkamp der vi blir nødt til å gjøre valg, sier Johnsen til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.