RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FORHANDLINGSKLAR: Venstre-leder Trine Skei Grande talte på partiets landsstyremøte torsdag ettermiddag. Senere torsdag kveld skal hun møte de andre borgerlige partiene til nye samtaler.
FORHANDLINGSKLAR: Venstre-leder Trine Skei Grande talte på partiets landsstyremøte torsdag ettermiddag. Senere torsdag kveld skal hun møte de andre borgerlige partiene til nye samtaler. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Dette er Trines viktigste krav til Erna

Sist oppdatert:
- Ingen blir forundret over lista, mener Venstre-lederen.

Oslo (Nettavisen): Torsdag møtes Venstres landsstyre på Thon hotel Opera i Oslo for å diskutere om partiet skal gå i regjering med Frp.

Landsstyret skal avgjøre hvilket mandat Venstre-leder Trine Skei Grande skal få med seg når hun møter statsminister Erna Solberg (H) og de andre borgerlige partiene til regjeringssamtaler torsdag kveld.

- Nå vet jeg at KrF også skal ha landsstyremøte i morgen, så jeg tror ikke det blir noen store avklaringer i kveld, sier Skei Grande til Nettavisen.

Les også: Skei Grande: - Vi klarte det magiske, to valg på rad over sperregrensen

SE VIDEO: Skei Grande forteller om sine krav:

- Ingen vil bli forundret

- Hva blir de viktigste kravene dine i regjeringsforhandlingene?

- Jeg tror ingen kommer til å bli forundret over Venstres viktigste krav her. Vi skal få til en god klima- og miljøpolitikk, verne Lofoten og Vesterålen, få til en god skolepolitikk som sikrer alle barna kvalifiserte lærere og så skal vi gjøre det lettere for gründere å skape arbeidsplasser, sier hun, og understreker:

- Ingen kommer til å bli forundret over lista fra Venstre.

- Har dere god tid?

- Vi har det ikke travelt, og regjeringen må få legge fram sitt budsjett - for det har ikke vi vært en del av, sier Skei Grande.

- Ikke lagt bort blågrønn drøm

Hun sier samtidig at hun synes det er viktig at de nå kommer i gang med samtalene.

- Mitt mandat er å sikre mest mulig gjennomslag for Venstres politikk. Akkurat nå vet vi ikke hva dette innebærer. Det må vi ha en åpen prosess på i partiet, sa Grande da hun talte til partiets landsstyre.

Drømmen om en blågrønn regjering er heller ikke skrinlagt for perioden, kunne hun fortelle.

- Venstre gikk til valg på at vi ønsket en blågrønn regjering. Jeg har ikke vært i forhandlinger som tilsier at det er et ønske vi skal legge bort, sa Skei Grande.

Les også: Skei Grande: - Lite sannsynlig at vi går i regjering med Frp

- Lite sannsynlig med Frp

Før Venstres sentralstyremøte på Stortinget onsdag, sa Venstre-lederen at det fortsatt er lite sannsynlig at de går i regjering med Frp.

- Vi gikk til valg på å få til en blågrønn regjering, og det håper jeg vi kan få til å gjøre noe med gjennom forhandlinger. Jeg har hele tiden sagt at det er lite sannsynlig at vi går i regjering med Frp, og det gjelder fortsatt, sa Venstre-lederen på vei inn til møtet.

Selv har hun tidligere sagt at hennes drøm er å bli kunnskapsminister. Da hun fikk spørsmålet om en statsrådpost onsdag, sa hun følgende:

KAMELER: Valgforsker Johannes Bergh mener Venstre må svelge en del kameler om de skal gå i regjering.

- Jeg har hatt tilbud om ministerpost i fire år. Hvis det var det viktigste i livet mitt, så hadde vi vært der, sa Skei Grande.

- Må svelge kameler

I forrige uke sa valgforsker Johannes Bergh at Venstres påvirkningsmulighet vil bli avgjørende for om de går inn i regjering med Frp.

- Et argument for Venstre som kan være viktig, er spørsmålet om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. De vil kunne holde igjen og påvirke politikken i større grad i regjering, men om de har en mer fristilt rolle, vil regjeringen enkelt kunne få flertall for den saken i Stortinget, sa Bergh.

Han tror uansett at Venstre må «svelge mange kameler».

- Venstre må opplagt svelge kameler om de går inn i et regjeringssamarbeid, så spørsmålet er nok hva de får igjen for det, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere