*Nettavisen* Nyheter.

Dette får Frp se i Rosengård

Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX SVERIGE

- Det blir ingen powerpoint-presentasjoner, lover Rosengårds ordfører før Fremskrittspartiets besøk.

Delegasjonen fra Fremskrittspartiet som torsdag skal besøke Malmö og den innvandrerdominerte bydelen Rosengård får et tettpakket program.

Brannstasjon og kvinneforeninger
Partiets nestformann Per Sandberg og de andre deltakerne skal blant annet besøke brannstasjonen og den lokale politistasjonen, videre skal de på skolebesøk, og de er invitert til å delta på et åpent møte i Folkets Hus. Frp-delegasjonen får blant annet møte den islamske kulturforeningen og to kvinneforeninger, ifølge avisa Expressen.

Les også: Jensen står over Sverige-tur

- Svensk lov satt til side
Partiets Sverige-tur kom i stand etter at Frp-formann Siv Jensen brukte Malmö og Rosengård som eksempel da hun advarte mot «snikislamisering» av Norge. Jensen hevdet blant annet at svensk lov her er satt til side og at det er sharialover som gjelder.

Inviterte Jensen
Utspillet fikk flere Malmö-politikere til å reagere, og byens kommunalråd Ilmar Reepalu inviterte Siv Jensen og Frp til Sverige for å se Rosengård med egne øyne. Men Frp nølte først. Partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen ga uttrykk for at svenskene kanskje bare ville vise dem Rosengårds solside. Han gjorde det klart at Frp ønsket noe mer enn Power Point-presenetasjon og en hyggelig kopp kaffe på ordførerens kontor.

Les også: Dropper ikke Sverige-tur

- Prate åpent om alt
Men det svenske vertskapet forsikrer at de ikke skal feie problemene under teppet når den norske delegasjonen kommer.

- Här blir inga power-point-presentationer, sier Andreas Konstantinides, ordfører i bydelen Rosengård, til Expressen.

- Vi skal prate åpent om alt, og de skal få treffe og snakke med mange mennesker. De skal forstå at steinkasting ikke handler om religiøse fanatikere og sharialover, men om ungdom som har mistet troen på samfunnet, om fattigdom og trangboddhet. Vi skal løfte fram alle perspektiver, sier han.

Jensen blir hjemme
I går ble det kjent at Siv Jensen ikke blir med på turen. Frp-formannen prioriterer i stedet et møte med de parlamentariske lederne. Vertskapet er skuffet.

- Vi hadde selvsagt håpet at Siv Jensen selv ville komme. Det synes jeg hun burde etter å ha spredt sitt budskap om sharialover i Rosengård. Vi hadde håpet at hun ville komme med en unnskyldning til Malmö og Rosengårds innbyggere, uttalte kommunalråd Ilmar Reepalu til Nettavisen mandag.

Fremskrittspartiets nestformann Per Sandberg får med seg blant andre Per-Willy Amundsen, Solveig Horne og Mazyar Keshwari.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.