RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- I løpet av fem år er målet at ti tusen lærere i grunnskolen skal få tilbud om videreutdanning innen matematikk, sier Erna Solberg.
- I løpet av fem år er målet at ti tusen lærere i grunnskolen skal få tilbud om videreutdanning innen matematikk, sier Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix

Dette presiserer Erna

Sist oppdatert:
- Kritikken handler ikke om 22. juli.

Kritikken har haglet mot Høyre-leder Erna Solberg etter hennes kommentar til debatten om lederegenskaper:

«Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport om hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme,», sa Solberg til Dagens Næringsliv.

Uttalelsen kom dagen etter at Civita-leder Kristin Clemet gikk ut og angrep Jens Stoltenberg for hans valgkampretorikk om Høyre og lederegenskaper.

- Kritikken handler ikke om 22. juli
Fredag formiddag Høyre-lederen på sin Facebook-side:

«Stoltenberg håndterte de tragiske hendelsene 22. juli på en imponerende måte. Min kritikk handler ikke om 22. juli.»

Følg Nettavisens live-blogg her!

Så fortsetter hun:

«Vi har gjennom årene hatt mange debatter med Ap om situasjonen i politiet. Alle kunne se st resultatene uteble, men de rødgrønne svarte hver gang at opposisjonen svartmalte og at bevilgningene var rekordhøye. Dette pågikk helt til Gjørv-kommisjonen kom med sin knusende rapport. Det samme har vi opplevd med regjeringens kreftgaranti, løfte om nye sykehjemsplasser, bygging av kraftlinje til Midt-Norge, innføring av ny straffelov, for å nevne noe.»

- Må følge opp vedtak
Så kommer Høyre-lederen til sitt hovedpoeng:

«Det er derfor jeg alltid har ment at gode politikere ikke kan nøye seg med å være offensive i media, de må også følge opp vedtakene sine, tørre å engasjere seg i detaljene og hvordan politikken faktisk virker for vanlige mennesker. Det er her jeg mener Stoltenberg-regjeringen har sviktet mest. Det har blitt for mye mediehåndtering og for lite gjennomføringskraft. Derfor mener jeg at statsministeren og statsministerens kontor må ta ansvaret for gjennomføringskraften i en regjering.»

Her er 22. juli-rapporten

Si din mening i kommentarfeltet under saken: Hva mener du om Jens og Ernas lederegenskaper?

Erna Solbergs utspill kommer dagen etter at Clemet angrep Stoltenberg for å ha sluppet for lett unna 22. juli-kommisjonens rapport. Clemets angrep på Stoltenberg kom som svar på at Stoltenberg tidligere denne uken gikk til angrep på Solbergs lederegenskaper. Stoltenberg var skeptisk til at Solberg ikke har klart å avklare det han mener er viktige spørsmål på borgerlig side.

Stoltenberg står fortsatt fast på sin kritikk.

- Jeg fastholder at det er et lederansvar å avklare hva slags regjeringsalternativ man går til valg på når man har varslet det for snart åtte år siden, sier Stoltenberg ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere