Devold kan få mistillit i julegave

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold får vite før jul om Stortinget vil reise mistillit til henne etter at Forsvarets regnskap for 2003 ikke ble godkjent.

- Hvis det er praktisk mulig vil jeg gjerne ha saken ferdig før vi går inn i 2005, sier andre nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Kjell Engebretsen (Ap), til TV 2 Nettavisen.

Han håper at saken skal være klar i uke 51.

Komiteen valgte i dag Engebretsen til saksordfører for den såkalte Dokument 1-saken. Det betyr at det er arbeiderpartipolitikeren som avgjør om Krohn Devold skal kalles inn til åpne høringer eller ikke. Foreløpig er Engebretsen usikker.

- Det er ennå for tidlig å si om det blir åpne høringer, men det er helt åpenbart at vi trenger opplysninger fra statsråden, sier han.

Mye tautrekking
Det som er sikkert, er at det vil bli heftige diskusjoner i komiteen om hva den endelige dommen over Krohn Devold vil bli.

Frp-formann Carl I. Hagen har tidligere går langt i å antyde at han ønsker Krohn Devold inn på teppet for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Frps forsvarspolitiske talsmann Per Ove Widt har gått enda lengre, og antydet at det kan være aktuelt å reise mistillit mot statsråden.

I forrige uke ble det klart at Riskrevisjonen ikke godtar Forsvarets regnskap for 2003. «Golf», som Forsvaret har utviklet nettopp for å bedre regnskapsrutinene, er ifølge Riksrevisjonen ikke godt nok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag