RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Devold kan få mistillit i julegave

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold får vite før jul om Stortinget vil reise mistillit til henne etter at Forsvarets regnskap for 2003 ikke ble godkjent.

- Hvis det er praktisk mulig vil jeg gjerne ha saken ferdig før vi går inn i 2005, sier andre nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Kjell Engebretsen (Ap), til TV 2 Nettavisen.

Han håper at saken skal være klar i uke 51.

Komiteen valgte i dag Engebretsen til saksordfører for den såkalte Dokument 1-saken. Det betyr at det er arbeiderpartipolitikeren som avgjør om Krohn Devold skal kalles inn til åpne høringer eller ikke. Foreløpig er Engebretsen usikker.

- Det er ennå for tidlig å si om det blir åpne høringer, men det er helt åpenbart at vi trenger opplysninger fra statsråden, sier han.

Mye tautrekking
Det som er sikkert, er at det vil bli heftige diskusjoner i komiteen om hva den endelige dommen over Krohn Devold vil bli.

Frp-formann Carl I. Hagen har tidligere går langt i å antyde at han ønsker Krohn Devold inn på teppet for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Frps forsvarspolitiske talsmann Per Ove Widt har gått enda lengre, og antydet at det kan være aktuelt å reise mistillit mot statsråden.

I forrige uke ble det klart at Riskrevisjonen ikke godtar Forsvarets regnskap for 2003. «Golf», som Forsvaret har utviklet nettopp for å bedre regnskapsrutinene, er ifølge Riksrevisjonen ikke godt nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere