RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Devold sexhetses på offisernettsted

Sist oppdatert:
Forsvarsminister Kristin Krohn Devold blir utsatt for sex-harselas på nettsidene til Norges Offiserforbund. Årsaken er at hun liker å gå i uniform. Se innleggene.

Ifølge VG foreslår en offiser på debattsiden at det opprettes en avdeling for «sexy knær hvor hun kan bedekke en stilling».

I et annet innlegg skriver en offiser at Krohn Devold kan få kjøpt kamuflasjefarget bikini hos en leverandør i Alta.

Debatten på Norges Offiserforbunds nettsider startet tirsdag, etter at det ble kjent at norske offiserer raser over Krohn Devolds sans for å ikle seg uniform. De peker på at hun ikke har noen militær kommandomyndighet.

Krohn Devold fikk tirsdag skarp kritikk fra lederen av Stortingets forsvarskomité, Marit Nybakk. Men TV 2 Nettavisen avslørte at også Arbeiderpartiets tidligere forsvarsminister Jørgen Kosmo, poserte villig foran kamera i militær uniform .

Bedekning
Her er hele debattinnlegget om sexy knær og bedekning:

"Kanskje hun skal fortsette å gå i uniform. Hennes nære venn Donald Rumsfeld trenger nok en forsterkningsstyrke til kampen om Falluja i nær fremtid. Hun er nok en selvskreven frivillig der! Kankje hun gjør det så bra at hun kan vurderes opp mot tilsetting som avdelingsbefal. Det blir sikkert opprettet en avdeling for sexy knær og kjekke uniformer hvor hun kan bedekke en stilling".

Krohn Devold får hard medfart av sine undersåtter, men enkelte tar henne også i forsvar:

"Din åpenbare mangel på respekt for kvinner gjør at jeg inderlig håper at du IKKE er ansatt i Forsvaret. I motsatt fall bør du innse at du har vært her for lenge, ta din hatt og gå. Vi har ikke behov for deg mer", skriver en offiser som kommentar til sex-hetsen.

Dårlige rådgivere
Krohn Devold har forsvart seg med at det i noen tilfeller er praktisk for henne å gå militært kledd, men på nettsidene til Norges Offisersforbund blir statsråden blant annet oppfordret til å kjøpe seg fritidsklær fra Norrøna.

"K2D har vel ikke noe behov for å bære uniform på grunn av at det er et praktisk utendørsantrekk. I så måte har Bergan, Norrøna og Fjällräven utmerkede produkter som lett kan anskaffes på en romslig stadsrådlønn ".

Forsvarsministerens uttalelse om at hun følger militærfaglige råd får følgende kommentar:

"Disse burde vel finne seg noe annet å gjøre snart siden de ikke ENGANG kan gi henne råd om klesplagg".

Wannabe-soldat
Her er andre klipp fra debatten som raser blant offiserene.

"Personlig føler jeg meg flau på forsvarets vegne når statsråden leker "wannabe-soldat".

"Det er direkte hårreisende å se at K2D har på seg uniform under samtaler med Afghanistans president. Det er mulig at hun skulle ønske hun var general, men det er hun ikke - hun er S I V I L. Ikke engang Donald Rumsfeld har på seg uniform når han besøker amerikanske soldater i felt. Om hun ønsker å ha på seg uniform når hun er på hytta på fjellet er det greit for meg".

" Hva sier Haag og Geneve (konvensjonene) om at denne sivilisten ikler seg vårt arbeidsplagg ?? Såvidt meg bekjent er det regelrett brudd på den slags. Den siste ministeren som kunne tatt på seg uniforma var vel korporal Kosmo ? -Ser vi Dørum i politiuniformen, kanskje ? hater paramilitære forhold ;-D".

"Vi vet jo at shorts og feltjakke er det antrekk som forsvarsministeren benytter for å charmere amerikanske offiserer".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere