RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dieselbiler må betale i byer

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tunge dieselbiler må betale for å slippe til i storbytrafikken. Si din mening!

Neste år vil de tre største byene i Norge kreve en avgift for at store dieselbiler skal få kjøre innenfor bygrensen, skriver Aftenposten.

Statens vegvesen er ferdig med sitt forslag om en ordning med lavutslippssoner. I første omgang er det tungtransporten som rammes.

Dieselbiler som er tyngre enn 3,5 tonn og som er førstegangsregistrert før 2006, må betale avgift for å kjøre inn i lavutslippssonene. Bileiere med de eldste og tyngste bilene må betale mest. For en nyere lastebil på opptil 12 tonn forslås avgiften til 11.000 kroner årlig. For en lastebil som veier mer enn 12 tonn, og er registert før 1996, blir avgiften på 40.000 kroner i året.

- Vi er nødt til å innføre tiltak som kan redusere utslippene, spesielt fra tungtransporten, sier Lisbeth Iversen (KrF), byråd for klima, miljø og utvikling i Bergen, til avisen.

Samferdselsdepartementet er positive til slike tiltak, men usikre på om vi får se lavutslippssoner for privatbilister her til lands. Norges Lastebileier-Forbund mener også eldre privatbilister bør betale slik avgift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere