*Nettavisen* Nyheter.

DIREKTE: Den nye regjeringskabalen

Etter to år uten endringer, stokker statsminister Erna Solberg (H) kortene og legger en ny regjeringskabal.

Statsminister Erna Solberg (H) gjør sju endringer i regjeringen.

16.12.15 10:55

Statsminister Erna Solberg (H) poengterte at fornyelse er viktig da hun presenterte sin nye regjering som satt på første rad i regjeringens representasjonsbolig i Oslo onsdag formiddag.

Nettavisen mener: Erna Solberg styrker regjeringen to år før valget

– Vi har jobbet med endringer i regjeringen en stund fordi vi vet at fornyelser er viktig og det å slippe til yngre og nye krefter er viktig, sa hun.

Solberg gjør sju endringer i sin nye regjering. Fire nye statsråder kommer inn. Tre statsråder får nye oppgaver og tre går ut – Tine Sundtoft, Thorhild Widvey og Robert Eriksson.

Statsministeren sa at en hver regjeringen trenger å gjøre endringer.

– Vi har sittet i to år uten å gjøre endringer. Vi har hatt et framifrå mannskap, men tiden var inne for endringer, sa hun og la til at endringene ikke er fremprovosert av noe annet.

Solberg bemerket at gamle statsråder har fått fullført sine jobber og nye får nå være med på et nytt arbeidsår og starter med regjeringens strategiseminar.

– Sandberg vil styrke regjeringen
Frp-nestleder Per Sandberg er helt klart en statsråd som vil bidra til å styrke regjeringen, fastslår statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg ser fram til å samarbeide med Per. Jeg kjenner Per Sandberg som arbeidsom, arbeidsvillig, og selvfølgelig en som ønsker å få gjennomslag for politikken sin, men som absolutt er i stand til å finne gode kompromisser. Jeg mener Per bidrar til å styrke regjeringen, sa Erna Solberg på onsdagens pressekonferanse.

Her kan du følge NTBs direkterapportering av begivenhetene:

Med Sylvi Listhaug (Frp) som innvandrings- og inkluderingsminister får vi en sterk duo i Justisdepartementet, slår statsminister Erna Solberg (H) fast.

Listhaug forlater Landbruksdepartementet og går til en nyopprettet statsrådspost i Justisdepartementet med ansvaret for innvandring og inkludering.

– Med de store oppgavene som nå er på innvandringsfeltet ble det for stort press for en statsråd som også har ansvaret for beredskap og de store omleggingene i politiet, sa Solberg da hun presenterte regjeringsendringene onsdag.

Listhaug overtar innvandringsoppgavene fra justisminister Anders Anundsen (Frp) og integreringsarbeidet fra statsråd Solveig Horne (Frp).

– Etter to år i regjering med Listhaug vet vi at hun vil sette sitt preg på dette. Samtidig kommer hun til å bygge på to sterke statsråders innsats, sa Solberg.

Roser Frps Robert Eriksson
Statsminister Erna Solberg (H) roser Frps Robert Eriksson for jobben han har gjort som arbeids- og sosialminister. Onsdag ble han byttet ut med Høyres Anniken Hauglie.

– Jeg er veldig glad for at Anniken takket ja til jobben som ny arbeids- og sosialminister. Hun har bred politisk erfaring, har vært tidligere sosialbyråd i Oslo og skolebyråd, sa Solberg på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Hun la til at Hauglie også har erfaring fra Bondevik 2-regjeringen som statssekretær.

Samtidig takket hun Robert Eriksson for jobben han har gjort.

– Jeg vil takke Eriksson for arbeidet han har gjort. Han har hatt ansvaret for et tungt og viktig departement, fastslo Solberg og viste til mange endringer som vil bli stående i lang tid, som endringer i arbeidsmiljøloven og løsning på en konflikt med nordsjødykkerne.

– Jeg har hatt mye glede av Robert som kollega. Når Høyre nå overtar departementet var det ikke mulig for Robert å fortsette, fastslo Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag