Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Direktøren i Ahus går av

Foto: (Romerikes Blad (RB))
Sist oppdatert:
Administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir går av med umiddelbar virkning.

Direktøren ved Akershus universitetssykehus går av, bekrefter sykehuset i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen her.

Begrunnelsen er ulikt syn mellom henne og sykehusets styre om hvilke virkemidler som skal tas i bruk for å løse driftsutfordringene sykehuset står overfor, skriver sykehuset.

Hulda Gunnlaugsdottir har vært direktør ved Ahus siden oktober 2010.

Stein Vaaler fungerer som administrerende direktør inntil videre. Beslutningen om å fratre er fattet i samråd med sykehusets styreleder, Göran Stiernstedt, heter det.

- Styret og administrerende direktør har samme oppfatning av hvilke problemer sykehuset står ovenfor, når det gjelder driftsunderskudd, stor overtidsbruk og brudd på arbeidsmiljøloven knyttet til å få sykehusets vaktsystemer til å gå opp. Men vi har sammen konstatert at Gunnlaugsdottir og styret ser ulikt på metodene man skal bruke for å løse problemene, sier Stiernstedt.

Det har stormet rundt Ahus den siste tiden. VG kunne tidligere denne måneden avsløre at sykehuset kjøpte PR-hjelp for 1,4 millioner kroner for å ri stormen av. Ifølge avisa ble dette beløpet brukt på medie- og kommunikasjonsråd i perioden fra januar til september i år.

Ahus skaffet seg PR-hjelp i en periode da flere dødsfall ved sykehuset ble etterforsket.

Sykehuset i Lørenskog er Norges største akuttsykehus, har et opptaksområde som omfatter nesten en halv million mennesker, og er i tillegg et universitetssykehus hvor det drives omfattende forskning. Ahus har vært igjennom en krevende omstilling med økt opptaksområde fra 2011. Det har vært budsjettunderskudd i disse årene, men Ahus kan også vise til at virksomheten er blitt mer effektiv.

I en rapport fra Fylkesmannen om pleiebemanningen ved Ahus de ni første månedene i 2012, heter det at pasientsikkerheten i perioden var lav, meldte Romerikes Blad i september.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!