Direktører må vente på pensjons-korrektiv

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil vente til neste tirsdag med å behandle forslaget fra Frp-formann Carl I. Hagen om omkamp av statlige gullpensjoner.

09.11.04 16:05

Andre nestleder Kjell Engebretsen (Ap) i kontroll – og konstitusjonskomiteen tror komiteen vil bli enige om å be regjeringen reforhandle pensjonene til statlige direktører.

- Det er ikke meningen å kritisere regjeringen på noen måte, men jeg tror alle er enige om at informasjonen som er kommet ut om størrelsen på pensjonene ikke oppfattes som helt rett og rimelig blant folk, sier Engebretsen til TV 2 Nettavisen.

Grunnen til at komiteen vil vente ei uke med å behandle forslaget fra Hagen er at forslaget kom sent inn, nemlig bare én time før møtet skulle starte.

- Ifølge reglene skal forslag leveres senest dagen før, sier Engebretsen.

Halvert i Helse Sør
Siden direktørene det dreier seg om finnes i flere statlige virksomheter, vil opposisjonen ta saken opp med statsminister Kjell Magne Bondevik heller enn med de ulike fagstatsrådene.

Opposisjonen har fått blod på tann etter at man har lykkes med å forhandle ned pensjonsavtalene til direktører i Helse Sør. Kostnadene til disse er mer enn halvert gjennom reforhandlinger, ifølge Bergens Tidende.

- Bindende
Noen av lederne som kan ligge an til krav om reforhandlinger er sjefen for Posten, Kaare Frydenberg, sjefen for NSB, Einar Enger, sjefen for Statkraft, Bård Mikkelsen, og sjefen for Avinor, Randi Flesland.

Fra disse selskapene er signalene til reforhandling negative, og det påpekes at det er inngått lovlige, bindende avtaler i forbindelse med ansettelsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag