RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR-notatet forblir hemmelig

Sist oppdatert:
Det omstridte notatet med kontakt mellom DnB NOR og Statsministerens kontor vil forbli hemmelig.

I et brev, som ombudsmannen i dag har sendt til Statsministerens kontor (SMK), går det fram at ombudet ikke vil trekke saken videre, melder P4.

Sivilombudsmann Arne Fliflet, konkluderer med at han ikke kan overprøve regjeringens beslutning om å hemmeligholde notatet om kontakten mellom DNB NOR og Statsministerens kontor.

Denne beslutningen ble tatt i kongen i statsråd, og ombudet mener derfor at saken faller utenfor ombudets arbeidsområde.

« Etter ombudsmannslova 22.juni 1962 nr.8 § 4 første ledd bokstav b fell avgjerder frå Kongen i statsråd utanfor arbeidsområdet til ombudsmannen.»

Ombudet ba SMK å begrunne om det var vurdert meroffentlighet i saken, noe SMK svarte på i et brev 5. november.

Likevel konkluderer ombudsmannen nå med at han ikke har tilgang til å overprøve denne beslutningen, da avgjørelsen ble tatt i statsrådet.

«Saken er med dette avslutta her», skriver ombudsmannen i brevet, noe som vil si at offentligheten ikke vil få se det omstridte notatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere