RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobbel dose skattelette

Sist oppdatert:
HØYRES HUS (TV 2 Nettavisen): Velgerne skal få like mye i skattelette den neste perioden som de har fått i denne hvis Høyre fortsatt får regjere, lover Jan Tore Sanner.

- Vårt mål er at vi kan gi skatte- og avgiftslettelser omtrent på det nivået vi har gitt i denne perioden, sier Sanner, som er leder for Høyres programkomite.

Han anslår at de samlede skatte- og avgiftslettelsene i den inneværende perioden vil beløpe seg til rundt 23 milliarder kroner.

- Skatte- og avgiftslettelsene neste perioden vil bli på omtrent denne størrelsesorden, lover Sanner.

- Hyggelig nivå
I forslaget til nytt program blir det pekt på at norske skatter og avgifter ligger over nivået internasjonalt.

- Høyre vil derfor fortsette å senke det samlede skatte- og avgiftstrykket og innrette skatter og avgifter slik at Norge blir mer konkurransedyktig for etablering og utvikling av næringsvirksomhet og arbeidsplasser, heter det.

Sanner håper en fortsatt Samarbeidsregjering etter valget 2005 vil kunne gi nordmenn hyggeligere skatter.

- Denne perioden har vi fått til et levelig skattenivå, i neste periode satser vi på et hyggeligere skattenivå, sier Sanner.

Ingen Frp-invitt
Høyres programutvalg foreslår også å redusere alkohol- og bilavgiften, stikk i striden med samarbeidspartneren KrFs program.

Sanner avviser at dette er en tilnærming til Frp, og sier han tror regjeringspartiene fortsatt skal klare å komme fram til kompriomisser på områder der de er uenige.

- Problemet med Frp er at vi ikke vet hvor de befinner seg politisk. De er noen ganger til venstre for oss og noen ganger til høyre, sier Sanner.

EU-program
Ifølge Sanner er hele programforslaget gjennomsyret av et sterkt ønske om at Norge blir medlem av EU raskest mulig.

- Det er viktig for våre nasjonale interesser på mange områder, mener han.

Men det sterke ønsket om EU-medlemskap forhindrer ikke at Høyre fortsatt ønsker å sitte i en regjering der det er umulig å ta opp EU-spørsmålet, bekrefter Sanner.

Mot makspris og homoadopsjon
I programforslaget går Høyre fra avtalen som er gjort på Stortinget om makspris i barnehagene.

- Maksprisen er en tvangstrøye som hindrer full barnehagedekning, hevder Sanner.

Blant andre omstridte saker er adopsjon. I forslaget heter det at " ingen i utgangspunktet skal være ekskludert fra å bli vurdert som adoptivforeldre", men komiteen går ikke inn for å endre loven, slik at også homofile får adoptere på linje med andre.

- Det er ikke noen hastesak å gå løs på adopsjonsloven, sier Sanner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere