Gå til sidens hovedinnhold

Dørum inne, Sponheim ute

Venstres førstekandidat i Oslo, Odd Einar Dørum, er denne gang inne på TV 2s Gallup. Partileder Lars Sponheim mangler fortsatt noen stemmer på stortingsplass.

Tre av Sosialistisk Venstrepartis nåværende Stortingsrepresentanter ville fått reisepass av velgerne i dag. Verken Heidi Grande Røys fra Sogn og Fjordane, Geir Ketil Hansen fra Nordland eller Ingvild Vaggen Malvik ville fått fornyet tillitt. En nykommer ville kommet inn, Torbjørn Urfjell fra Vest-Agder.

Få stemmer
I flere fylker er det denne gang svært få stemmer som skal til før enkelte partierkaprer distriktsmandat. Aller nærmest er Høyre i Aust-Agder og Oppland, hvor de kun trenger noen få hundre stemmer mer enn hva beregningene viser at de ligger an til å få. Klikk på kartet og sjekk hvem som er nærmest til å kapre mandat og har flest stemmer å gå på i ditt fylke på.

HTML EMBED

Håp for Venstre
Venstre er nå nær ved å kapre distriktsmandater i flere fylker. I Hordaland og Akershus mangler partiet bare omlag 700 stemmer på å knipe ditrektemandat, i følge TV 2s beregninger basert på TNS Gallups siste tall fra 2. september. Også i Rogaland og Nordland er Venstre det partiet på høyresiden som er nærmest distriktsmandat.

RV ute
Denne gang klarer ikke Rød Valgallianse å kapre mandater, verken i Oslo eller Hordaland. RVs partileder Torstein Dahle mangler denne gang flere stemmer enn Venstreleder Lars Sponheim, som begynner å nærme seg en Stortingsplass.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her