RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Inge Ebbesvik/iBergen.no

Drevland erstatter Friele

Sist oppdatert:
Trude Drevland blir Herman Frieles arvtaker i ordførerstolen, hvis Høyre får det som de vil. I dag lanserte partiet helsebyråden som sin nye ordførerkandidat.

- Jeg er en nordlending som bor i Bergen, lever i Bergen, har hjerte for Bergen og nå er blitt ordførerkandidat i Bergen. Hva mer kan et menneske ønske seg? sa helsebyråd Trude Drevland da det i dag ble klart at hun er Høyres nye ordførerkandidat ved kommunevalget neste år.

Presentasjonen fant sted på Torgallmenningen klokken 12.30 i ettermiddag.

- Kan ikke etterligne Herman
På spørsmål om Drevland nå vil forlenge Friele-effekten, svarer den nye ordførerkandidaten slik:

- Det får være grenser for å ta mål av seg. Herman skal ingen prøve å etterligne - effekten som skal komme må i så fall være Trude-effekten.

- Jeg liker ikke snakken om Friele-effekten. Det er Høyre-effekten og så har det tilfeldigvis vært et par profilerte ansikter med der, supplerer dagens ordfører beskjedent.

Drevland på andre, Mæland på første
Det er drøyt en måned siden ordfører Herman Friele gjorde det klart at han ikke ville stille som partiets ordførerkandidat for kommende periode.

- Valgløftene er innfridd. Bergen har fått flere arbeidsplasser, samt en stabil og god økonomi. Jeg velger derfor å si takk for meg som ordfører etter neste års valg, sa Friele 15. august.

Nå blir Drevland partiets nye ordførerkandidat, og får andreplass på partiets liste til kommunevalget neste år. På tredjeplass på valglisten står dagens fungerende byrådsleder Henning Warloe.

- Kjempesterkt team
Ordfører Herman Friele karakteriserer sin etterfølger som «klok, flink og sjarmerende». Han er også hellig overbevist om at Drevland vil overta ordførerkjedet etter valget.

- Jeg sier ikke «hvis» hun blir ordfører, jeg sier «når». Hun får en stor oppgave med å overta stafettpinnen, men det er jeg overbevist om at hun klarer, gliser Friele overfor iBergen.no

Ikke overraskende er Monica Mæland partiets kandidat til vervet som byrådsleder. Hun innehar også førsteplassen på valglisten.

- Vi har et kjempesterkt team i Monica og Trude. Jeg føler meg sikker på at vi får både ordføreren og byrådslederen etter valget, sier Friele.

Trude Drevland har tidligere jobbet som næringspolitisk leder i Bergen Næringsråd, og har vært generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund (NMF). Helsebyråden er gift med den kjente advokaten Odd Drevland, og er søster til skuespilleren Lars Andreas Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere