RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drevland-sympati kan ha hjulpet Høyre i Bergen


Støtten til Bergen Høyre økte samtidig som ordfører Trude Drevland gikk ut i permisjon.
Støtten til Bergen Høyre økte samtidig som ordfører Trude Drevland gikk ut i permisjon. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Høyres fremgang på en meningsmåling i Bergen kom rett etter at ordfører Trude Drevland (H) kunngjorde at hun tar permisjon mens hun etterforskes. Det kan ha gagnet partiet, tror analytiker.

Målingene har svingt og sprikt under valgkampen i Bergen, men på målingen gjort for Bergens Tidende før helgen, gikk alle de borgerlige partiene fram og hadde igjen flertall, skriver avisen.

Idar Eidset i Respons Analyse sier endringene er uvanlig store på én uke. Flere av dem var større enn feilmarginen på 2-3 prosent.

– Et fall på 6,3 prosentpoeng for Ap er stort. Noe har skjedd den siste uken som har påvirket dette, sier han. Måleperioden var mellom mandag og onsdag, og Eidset forteller om en oppsving for Høyre på tirsdagen. Dagen før ble etterforskningen av byens Høyre-ordfører Trude Drevland gjenopptatt, og Drevland sa hun ville ta ulønnet permisjon til saken var avklart.

Eidset tror det kan være årsaken til stemningsskiftet.

– Det var ikke noe annet som skjedde de dagene, slik jeg ser det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere