RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Dropper ikke Sverige-tur

Fremskrittspartiet har ikke lagt Rosengård-besøket på is.

Velkommen eller ikke. Fremskrittspartiet skal besøke innvandrerbydelen Rosengård i Malmö i Sverige. Partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen avviser at turen er lagt på is.

- Vi jobber fortsatt med denne reisen, men vi har flere som skal være med, og det skal tross alt passe inn i folks avtalebøker, sier Amundsen til Nettavisen.

- Se inn i framtida
Aftenposten skriver i dag at Frps Malmö-tur står på vent, men overfor Nettavisen bedyrer Amundsen at planleggingen er i full gang. Men Amundsen understreker at Frp-delegasjonen vil ha et mest mulig balansert bilde av Rosengård og at de vil forsikre seg om at de ikke bare får se solsiden.

- Ved å besøke Rosengård kan vi se et norsk framtidsscenario og lære hvordan vi ikke skal gjøre ting, sier Amundsen til Nettavisen.

Frp-formann Siv Jensen dro fram Rosengård som et skrekkens eksempel da hun advarte mot «snikislamisering» av Norge. Rosengård var ifølge Jensen en bydel preget av sharialovgivning og et sted redningstjenesten vegrer seg for å oppsøke.

Vil se og lære
Selv om det er mange forskjeller på norsk og svensk innvandringspolitikk, mener Amundsen norske politikere kan ha mye å lære i den helt innvandrerdominerte bydelen i Malmö.

- Sverige har hatt en svært høy innvandring over lang tid. Derfor er Sverige også blant landene som får problemene først, sier Amundsen.

Fremskrittspartiet mener å se en utvikling med en feilslått norsk integreringspolitikk.

- Tilbakemeldingene vi får er klare og tydelige: Mange er lei av en integrering som betyr at nordmenn skal tilpasse seg innvandrerne framfor at innvandrerne skal tilpasse seg det norske samfunnet. Vi vil skape et samfunn der kjørereglene er felles for alle, sier Amundsen.

Vil begrense innvandringen
Det viktigste tiltaket for å hindre en norsk Rosengård og få til en velykket integrering av Norges nye landsmenn er ifølge Amundsen dette:

- Vi vil konsentrere oss om å integrere de som allerede har flyttet til Norge. Jobb nummer én blir å bengrense innvandringen til norske. Der føres det i dag en politikk som er helt ute av kontroll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere