RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper trolig krav om 10.000 syrere

Tross flertall på Stortinget for å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria vil partiene trolig ende med et kompromiss der langt færre syriske kvoteflyktninger får komme til Norge, skriver Dagsavisen.

Regjeringspartiene mener prioriteringene for revidert nasjonalbudsjett når det gjelder antall kvoteflyktninger for 2015, er fastlåst. Et eventuelt forlik på Stortinget vil dermed slå inn i budsjettforhandlingene for 2016. Frps landsmøte vedtok i helgen å si nei til 10.000 syriske kvoteflyktninger.

Frp gikk med vedtaket i motsatt retning av Arbeiderpartiet, Venstre, SV, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet. Men selv om stortingsflertallet er for flere syriske flyktninger, tyder mye på at Norge ikke kommer til å ta imot så mange som 10.000.

En rekke kilder i sentrum og Arbeiderpartiet som Dagsavisen har snakket med, erkjenner at det er et vanskelig mål å gjennomføre.

Etter det Dagsavisen får opplyst, forventer sentrale politikere at partiene på Stortinget vil samle seg rundt et kompromiss hvor man tar imot noen flere, men langt unna 10.000.

Et annet scenario kan være at man fordeler det økte antallet kvoteflyktninger utover flere år.

Etter det Dagsavisen forstår, ligger det ingen konkrete tall på blokken, men det er heller en felles forståelse i partiene om at dette kan bli retningen for forhandlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere