RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du vil få en ny ID

Sist oppdatert:
20 millioner kroner skal brukes på å lage en elektronisk ID for nordmenn.

I fremtiden kan det bli slutt på kaoeset med forskjellige PIN-koder du må forholde deg til for å bruke offentlige tjenester på internett. Regjeringen vil bevilge 20 millioner kroner til en felles elektronisk ID-løsning for offentlig sektor.

- Vi må bli kvitt brukernavn- og passordkaoset som møter brukere av offentlige tjenester. Regjeringen intensiverer nå arbeidet med å få på plass en felles elektronisk ID-løsning for offentlig sektor, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Se Kristin Halvorsen redegjøre for budsjettet i finanstalen. Gratis på TV 2 Sumo.

Staten har i mange år forsøkt å utvikle en slik løsning, men har blitt utsatt en rekke ganger.

- En felles eID-løsning er en forutsetning for å få fart på det elektroniske tjenestetilbudet i offentlig sektor. Det vil også bedre rammene for elektronisk handel og gjøre samhandlingen på Internett tryggere, sier Grande Røys.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) er nå i ferd med å sluttføre en ny strategi for bruk av elektronisk ID og signatur med og i offentlig sektor. Dette strategiforslaget skal ses i sammenheng med Justisdepartementets forslag om et nytt nasjonalt ID-kort. FADs strategi vil være på plass høsten 2007, og bevilgingen regjeringen foreslår vil bli anvendt til oppfølging av strategien.

Den elektroniske ID-en og signaturen skal brukes i forbindelse med blant annet MinSide.no og AltInn.no, og vil ifølge departementet gi større tilgang til personsensitiv informasjon enn tidligere, og ikke minst mulighet til å signere vedtak og inngå avtaler på nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere