*Nettavisen* Nyheter.

Duellerte med silkehansker

Foto: (Scanpix)

Onsdagskveldens tv-dueller mellom landets for tiden to klart største partier gikk stort sett svært så rolig for seg.

16.03.06 04:31

Fremskrittspartiets parlamentariske leder Siv Jensen og statsminister Jens Stoltenberg hadde tatt på seg silkehanskene, og var mer opptatt av gjensidig respekt enn politiske taklinger i knehøyde da de møttes i «Tabloid» på TV 2 og «Redaksjon EN» i NRK 1 onsdag kveld.

I «Tabloid» ramset Jensen opp en rad saker de siste 20 årene hvor hun sa Fremskrittspartiet er blitt beskyldt for å være både «stokk dumme» og «tjukke i huet.»

- Men til slutt har vi fått rett og våre forslag gjennom, sa Jensen.

- Kloke mennesker
Og da programleder Pål T. Jørgensen ville vite hvor «tjukke i hue» statsministeren mente Frp'ere er, svarte han følgende til en smilende Siv Jensen:

- Jeg mener ikke Frp'ere er tjukke i hue. Dere er kloke mennesker som tenker mange tanker. Men poenget er at jeg er uenig med dere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Debattene kom ellers i stor grad til å dreie seg om bruk av oljepenger og brutte valgløfter.

- Frp fører en helt uansvarlig økonomisk politikk, og 19 av 20 økonomer mener renten vil gå kraftig i været med Frp ved makta, sa Stoltenberg. Han slo også fast at Frp vil stå for et kaldere og mer usosialt samfunn.

- Det er ingen politiske partier som vil kjøre norsk økonomi i grøfta, men vi ønsker en litt annen måte å styre samfunnet på, kontret Jensen. Hun mente Stoltenberg måtte bruke mer penger på ting ha sier han er for, om regjeringen skal ha troverdighet.

I «Redaksjon EN» gjentok Jensen at hun mener regjeringen lider for det hun mener er løftebrudd overfor velgerne etter valget, og at den ikke klarer å levere saker til Stortinget.

- Det er stort sett forslag fra Fremskrittspartiet som blir behandlet der om dagen, sa Jensen.

Stoltenberg minnet på sin side om at det er fire år til valget.

- Selv om vi har fått til mye allerde må dommen over hva vi har fått til og komme i 2009, ikke etter et budsjett vi overtok etter den forrige regjeringen og hadde tre uker på å endre, sa han.

Roste hverandre
Etter debattene var begge fornøyd, og roste saklighetsnivået til hverandre.

- Her får vi fram politiske forskjeller, og det er bra både for oss og velgerne, sa Jensen.

- Det ble veldig dannet?

- Det var meningen det, humret Jensen etter møtet i «Tabloid».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.